Autoritățile, în alertă la granița României cu Ungaria. Haosul creat de pandemie e covârșitor

Autoritățile, în alertă la granița României cu Ungaria. Haosul creat de pandemie e covârșitor
Ungaria este în stare de urgență cu un număr mare de infectări și decese

În acest moment situația pandemiei este din ce în ce mai gravă la granița României cu Ungaria. Miniștrii de interne români și unguri, Marcel Vela și Sándor Pintér, au discutat prin telefon restricțiile de călătorie impuse de Ungaria. Ungaria a acceptat propunerea României de a deschide patru puncte de trecere a frontierei suplimentare. Un total de 12 puncte de trecere a frontierei au putut fi utilizate de cetățenii români. Acum, cu noua situație din Ungaria, s-ar putea închide definitv și cele 12 puncte de trecere.

Alertă maximă la granița de vest a României

Gergely Gulyás, șeful biroului prim-ministrului, a anunțat vineri, în cadrul unui briefing de presă, că Ungaria își va închide granițele din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri de infecții în Europa și Ungaria. Majoritatea noilor infecții sunt de origine străină.

Autoritățile maghiare au decis să reintroducă măsurile de protecție la frontieră care fuseseră în vigoare în timpul primului val al epidemiei de coronavirus.

Decretul guvernamental, emis de premierul Viktor Orbán, a fost publicat în Monitorul Oficial, Magyar Közlöny.

În Ungaria spitalele nu mai fac față la rata mare de infectări
Ungaria pe punctul de a claca din punct de vedere al sistemului medical

În total 80 la sută din localitățile maghiare sunt afectate de infecțiile cu noul virus. Declarația a fost făcută de Agnes Galgoczi. Anunțul a fost făcut într-un briefing de presă al comitetului operativ responsabil cu gestionarea epidemiei de coronavirus. Același oficial a precizat că s-a descoperit o prezență crescută a virusului în sistemele de canalizare din orașele maghiare.

Oficialul a menționat Budapesta, Békéscsaba, Eger, Kecskemét, Szekszárd, Tatabánya, Veszprém. Datele sugerează că se poate aștepta o creștere a numărului de infecții, a spus Ágnes Galgóczi. Consiliul operativ și autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situația și vor înainta guvernului propunerile lor de măsuri.

Ungaria în stare de urgență

Așa cum relatam anterior, începând de miercuri noaptea, Viktor Orban a anunțat reintroducerea stării de urgență în legătură cu epidemia de coronavirus. Viktor Orbán a cerut parlamentarilor să reintroducă starea de urgență timp de 90 de zile. Noile măsuri vin ca urmare a creșterii drastice a răspândirii noului coronavirus în octombrie. Unele dintre tendințe, inclusiv numărul deceselor, sunt chiar și cele mai grave de pe continent.

În ciuda statisticilor îngrijorătoare, guvernul părea reticent să reintroducă restricții mai stricte. Dar ultimele date au determinat conduerea de la Budapesta să-și schimbe optica asupra noi situații, și-așa fluctuante. Numărul de infecții cu coronavirus înregistrat de Ungaria s-a triplat în ultima lună. Astfel că, de la 27.309 s-a ajuns la 79.199, în timp ce a existat o creștere drastică a numărului de cazuri active de la 20.410 la 57.302.

Cele mai grave cifre de pe 2 noiembrie nu sunt acestea, ci numărul de decese și pacienți spitalizați. La începutul lunii octombrie, 757 pacienți erau tratați în spital. O lună mai târziu numărul lor a crescut de peste cinci ori mai mulți, și anume la 4.205. Mai mult decât atât, de șase ori mai mulți pacienți sunt pe ventilatoare decât la începutul lunii octombrie. Numărul a crescut de la 52 la 306. Între timp, 1.038 de persoane au murit chiar în ultima lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI