Ce se întâmplă acum în Germania. Gafă de proporții: și sute de mii de români au probleme după

Ce se întâmplă acum în Germania. Gafă de proporții: și sute de mii de români au probleme după
Ce se intampla in Germania

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus din Germania a avut parte de întârzieri în mai multe orașe, duminică, după ce monitorizarea temperaturii a indicat că aproximativ 1000 de doze de vaccin care a fost realizat de către BioNTech și Pfizer s-ar putea să nu fi fost ținute chiar la temperatura care se recomandă în timpul tranzitului, notează Reuters.

Ce se întâmplă acum în Germania

„La citirea înregistrărilor de temperatură din cutiile frigorifice, au apărut îndoieli cu privire la respectarea cerințelor”, au spus într-un comunicat oficialii districtului Lichtenfels din nordul celui mai mare land german, și anume, Bavaria.

Astfe, personalul medical a constat că temperatura dintr-o cutie frigorifică pentru transportul vaccinului a crescut la 15 grade C, a mai declarat un purtător de cuvânt al Lichtenfels, de altfel, peste maximul de 8 grade stabilit de producători.
De menționat este că BioNTech nu a fost disponibil pentru comentarii. Astfel că Pfizer i-a trimis pe cei de la Reuters către partenerul german pentru eventuale comentarii cu privire la această problemă.

Ce a spus purtătorul de cuvânt al Lichtenfels

Acest vaccin, care utilizează noua tehnologie ARNm, trebuie să fie păstrat la temperaturi ultrascăzute, de aproximativ -70 de grade C, înainte să fie expediat la centrele de distribuție în cutii reci, care sunt concepute special și umplute cu gheață uscată. De asemenea, odată ce a ieșit din spațiul de stocare, vaccinul rezistă cinci zile la 2-8 grade C, iar la temperatura camerei, numai șase ore.

În plus, purtătorul de cuvânt al Lichtenfels a precizat că 1.000 de doze au fost afectate de problema temperaturii, iar că orașul și districtele Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth și Wunsiedel din nordul Bavariei așteaptă să afle de la BioNTech dacă vaccinul ar mai putea fi folosit.

„Vaccinareaîmpotriva coronavirusului nu înseamnă cine vaccinează cel mai rapid sau cine face cele mai multe doze. Siguranța și munca conștiincioasă în beneficiul populației au cea mai mare prioritate ”, a declarat Oliver Baer, administratorul districtului din Hof.

De altfel, azi a fost un moment istoric și pentru România, la fel ca și pentru Uniunea Europeană. După un an în care România s-a luptat cu noul coronavirus, duminică a început campania de vaccinare. Așadar, la ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București, iar după o oră, în toată țara. De precizat este că primul român care a primit o doză din acest ser anti-coronavirus este o asistentă de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, pe nume Mihaela Anghel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI