Anunțul oficial așteptat de milioane de români. Peste 70% dintre noi trebuie să ne vaccinăm

Anunțul oficial așteptat de milioane de români. Peste 70% dintre noi trebuie să ne vaccinăm
Vaccin anti-COVID în România. Strategia Guvernului: 70% din piopulație trebuie vaccinată

Vestea așteptată de milioane de români a venit! Ce detalii sunt aduse în prim-plan despre vaccinul anti-COVID-19? Guvernul estimează că 70% din populație urmează să primească antidotul. Care e strategia oficialilor?

Vaccin anti-COVID-19 România. Care e strategia Guvernului?

Guvernul aduce noi detalii românilor despre vaccinul anti-COVID-19. Oficialii susțin că 70% din populație va fi vaccinată împotriva virusului care a pus stapânire pe întreaga lume. Executivul a adoptat în cursul serii de vineri strategia de vaccinare înpotriva Sars-CoV-2, iar conform acesteia grupurile prioritare pentru primirea antidotului sunt: personalul din domeniul sănătății, personalul din centrele rezidențiale și medico-sociali, populația cu risc ridicat de evoluție severă în caz de infecție și personalul din alte domenii cheie. După ce va fi epuizată această etapă, restul populației va primi și ea antidotul. Campania de vaccinare va fi voluntară și gratuită, iar șeful Cancelariei prim-ministrului a făcut apel în numele Guvernului la sprijinirea publică a acestei campanii.

„Atunci când compania producătoare a anunțat că este eficace în 90 la sută din cazuri înseamnă că dacă vaccinăm populația și o expunem la virus, 90 la sută din populația vaccinată nu va face boala, ceea ce este mai mult chiar decât vaccinul gripal. Vaccinul gripal ne ajută în proporție de 45-50 la sută, în cazul copiilor mici, și undeva în jur de 60-70 la sută, în cazul adulților și a vârstnicilor. De-asta a și fost un entuziasm deosebit când s-a anunțat acest lucru”, a explicat medicul Sandra Alexiu.

Testele pentru vaccin

„Noi discutăm de un studiu care a ajuns la un nivel de 40 și ceva de mii de subiecți, în jur de 45.000, în două loturi: un lot care a primit vaccin și un lot care a primit ser simplu, inert, ser fiziologic sau apă distilată, fără să știe nici doctorii care îi îngrijesc și nici pacienții cine ce a primit. Acest lucru se știe doar de către o comisie independentă care supraveghează să nu existe erori, pentru că orice eroare și orice lucru care se află poate să influențeze studiul. După ce acești oameni au fost vaccinați, ei au fost expuși la boală și în momentul în care s-a studiat nivelul de anticorpi și felul în au reacționat, s-a constatat că 90 și ceva dintre acești oameni au făcut boala. Se mai studiază acum, mai urmează să fie niște răspunsuri până la 164, s-a și anunțat în comunicat, dar și așa, 164 de oameni care au făcut boala din 45.000 este un lucru foarte bun. Ba mai mult, se pare că acești oameni care au făcut boala sunt din lotul care a primit ser simplu, și nu vaccinul cel nou, ceea ce înseamnă și ne dă motive de optimism că acest vaccin va avea eficiență foarte bună”
Sandra Alexiu (Sursa: digi24.r0)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI