Ce se întâmplă acum cu cele 4 fete care au bătut adolescenta din Târgu Jiu. O agresoare a fost reținută

Ce se întâmplă acum cu cele 4 fete care au bătut cu bestialitate o fată de 13 ani din Târgu Jiu

Cele patru fete care aveau vârste cuprinse între 12 și 14 ani din Târgu Jiu, ce au lovit cu bestialitate o minoră de 13 ani ani, au fost identificate de polițiști și audiate, iar alături de ele se aflau și părinții lor.

UPDATE 17:47: Una dintre agresoarele minorei de 13 ani din Târgu Jiu, o adolescentă de 14 ani, a fost reținută timp de 24 de ore, potrivit IPJ Gorj. „În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști o tânără, de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, se arată în comunicat.

Reținerea și arestarea preventivă pot fi dispuse și față de un inculpat minor, în mod excepțional, numai dacă efectele pe care privarea de libertate le-ar avea asupra personalității și dezvoltării acestuia nu sunt disproporționate față de scopul urmărit prin luarea măsurii, potrivit legii.

Au bătut bestialitate o fată de 14 ani

Toate cercetările și audierile au avut loc în prezența unui reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Victima a fost o fată de clasa a VII-a, pe care cele patru fete au bătut-o și înjurat-o, totul sub privirile unui tânăr care se amuza și le striga fetelor să o lovească mai tare.

Astfel, polițiștii din Gorj au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public pe o reţea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj dispunând efectuatarea de verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate toate tinerele cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14,din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Scene violente și umilitoare

Scenele fimate sunt de o brutatlitate rar întânlnită. Imagini s-a putut vedea cum tânăra este pusă în genunchi, umilită, scuipată și trasă de păr și bătută cu pumnii de către alte patru fete.

A. D, în vârstă de 13 ani, este una dintre agresoare. Mama acesteia lucrează, potrivit unor surse citate de adevărul.ro, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. De altfel, cele patru fete erau cunoscute ca având un comportament violent și nu ar fi la prima faptă de acest gen.

De altfel, o verișoară a victimei a declarat pentru adevărul.ro că fetele veneau ala ușa casei pentru a o amenința:

„Veneau la uşă şi îmi spuneau că mă omoară. Altădată mi-au spus că dacă nu le dau bani de ţigări mă bat”.

Văzând scenele, mai multe vedete, printre care Delia și Iulia Albu, au postat pe paginile lor de Instagram filmulețul în care minora din Târgu-Jiu, iar numeroase alte persoane cunoscute, dar nu numai, dezaprobă comportamentul.

Patru fete au umilit și bătut o minoră de 13 ani
Patru fete au umilit și bătut o minoră de 13 ani

Minorele urmează a fi evaluate de DGASPC Gorj

De menționat este că minorele vor fi evaluate de DGASPC Gorj:

„În după-amiaza zilei de duminică, 06.09.2020, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, a solicitat participarea unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj la audierea minorelor implicate în incidentul care a apărut în mediul online şi în mass-media. Imediat, psihologul instituţiei noastre s-a deplasat la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, oferind suport psihologic pe tot parcursul audierilor. Cu această ocazie, instituţia noastră s-a autosesizat cu privire la acest caz, urmând ca începând din dimineaţa zilei de luni, 07.09.2020, să întreprindă o anchetă de evaluare a situaţiei socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în incident. Ancheta va fi efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social şi consilier juridic”, se anunță într-un comunicat de presă al DGASPC Gorj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI