Ce se ascunde sub eticheta românească a legumelor. Adevărul s-a aflat: ce mâncăm, de fapt

Ce se ascunde sub eticheta românească a legumelor. Adevărul s-a aflat: ce mâncăm, de fapt
Adevărul trist despre produsele românești. Abia acum s-a aflat

O nouă dezvăluire uriașă s-a făcut, aflându-se ce consumă românii, de fapt. O practică ce îi va enerva pe toți la culme a fost demascată, în timp ce fermierii reclamau aceste trucuri ce nu le fac cinste vânzătorilor de mult timp.

Care este adevărul despre eticheta românească a legumelor, de fapt

Mulți români o să fie surprinși să afle că roșiile din Turcia sunt vândute drept românești într-un cunoscut lanț de supermarketuri. S-au obținut dovezi pentru aceste practici reclamate de fermieri, demonstrându-se că legumele pot să fie importante foarte ușor.

În doar patru ore, un întreg tir cu legume poate să fie importat, iar acestea pot să fie vândute cu propria etichetă. Un fermier din Grădinari, Mihai Chesnoiu, a vrut să demonstreze ce se întâmplă, de fapt, cu produsele din supermarketuri.

Mihai Chesnoiu a inventat un nume de firmă, anume Bioland,pentru a reuși să convingă un intermediar de Macedonia. Acesta a fost abordat chiar de persoana ce își dorea să trimită în România legumele produse într-o altă țară.

Ba chiar, ele puteau să fie etichetate ca fiind românești. În doar câteva ore, Mihai Chesnoiu a realizat cu stupoare că totul putea să fie făcut de firma din Macedonia ce își asigura toate riscurile de transport și își dorea să aducă marfa în București.

„Dacă aş fi continuat discuţiile, astăzi aveam tirul cu marfă în curte.”, a dezvăluit Mihai Chesnoiu.

Adevărul trist din spatele legumelor din supermaket-uri. Ce nu știau românii

Ar exista deja o filieră ce îi scapă pe toți de problemele la frontieră, potrivit Adevărul.  Cât timp a discutat cu intermediarul, fermierul din Grădinari a primit fotografii cu marfa existentă în depozit, aflând cu stupoare că se puteau livra ardei, dar și pepeni la momentul respectiv.

Dacă își dorea alte produse, ele se puteau aduce fără nicio problemă. Românii au fost uimiți să afle că anumite produse ce ar trebui să fie românești ascund un adevăr crunt, fiind, de fapt, importate din alte țări.

Totuși, experimentul nu a fost dus la capăt. Un tir cu ardei ar fi costat 16.900 de euro, intrând în preț și costurile de transport, suma fiind mult mai mică ca aceea cerută de producătorii din România.

„Nu ne permitem să ducem experimentul până la capăt, nu avem aceşti bani.”, a adăugat Mihai Chesnoiu pentru publicația menționată mai sus.

Un fermier a demascat o procedură scandaloasă. Ce produse sunt aduse în magazine

Indiferent de unde ar fi aduse, intermediarii etichetează produsele ca fiind din România. Ele ajung pe rafturile din supermarket-uri, unde mulți clienți cred că dau bani pe produse din propria țară, chiar dacă nu este adevărat.

„Cei care au depozite de intermediere trebuie să colecteze pentru pentru platformele unde livrează.

Au nişte grafice şi nişte cantităţi, ca să livreze acele cantităţi trebuie să lucreze cu 4-5 producători de ardei, asta dacă nu propun mult, ci propun cantităţi limitate pentru că ştiu că vor avea probleme să le colecteze. Cu cât au cantităţi mai mari, cu atât au profit mai mare.

Ca să strângă cantităţi mari de la mai mulţi producători au mare bătaie de cap. Şi atunci e foarte tentant să primeşti un tir de kapie, bine tratată să reziste în timp.”, a mai spus fermierul.

Producătorii români nu mai pot duce singuri lupta cu produsele importate, renunțând la produsele pe care își doresc să le vândă. Autoritățile o să fie nevoite să verifice orice transport intră în țară pentru a proteja legumele românești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI