Ce se află, de fapt, la Roșia Montană. Locul sacru din România pe care mult timp l-au râvnit rușii
Ce se ascunde la Roșia Montană, loc sacru din România? Turiștii sunt extrem de impresionanți de frumusețile locului și de surprizele pe care n-au sperat să le găsească acolo.
Ce se află la Roșia Montană?
Roșia Montană este surpriza neașteptată a multor străini care vin să viziteze România. Din păcate, chiar și mulți dintre români nu știu ce frumuseți se ascund în zonele acestea. În locul numit Vârtoape din Munții Orăștiei se află mai multe tuneluri de diferite dimensiuni (pe suprafața a patru kilometri pătrați) aproape de sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, care este unul din cele prin care armata lui Decebal a plecat din calea romanilor și cu ajutorul căruia a reușit să traverseze munții în două zile.
În anii 1990 s-a găsit un oraș imens subteran întins pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați, bogat în aur. Cercetătorii au găsit multe camere care comunicau între ele cu platoul de deasupra prin drumuri antice, iar în zona apropiată de acestea se aflau chiar sanctuare și construcții diverse. Orașul subteran se întinde și sub Simeria, Tărtăria, Deva și Roșia Montană.
Poveștile antice grecești
Radu Cinamar a vorbit în „Pergamentul Secret” despre un tunel lung aflat sub munții Orăștiei care avea la capătul său o cameră imensă plină cu aur pur în care s-au descoperit șapte scaune capabile să țină umanoizi de peste 3 metri înălțime. Referiri despre acest oraș se pot găsi și în poveștile antice ale grecilor care susțin că în ținutul arimilor locuia gigantul Typhon, închis acolo de Zeus.
În Tegonia se scria că în Arima trăia Echidna, creatură jumătate nimfă și jumătate șarpe, care păzea tot ținutul. Pe de altă parte, grecii antici credeau cu tărie că în subsoul Carpaților Occidentali se află lumea subterană în care au fost închiși zeii. Lucru care a întărit povestea aceasta a fost lanțul lung de tuneluri despre care legendele dacice susțin că au fost construite de zeul Zamolxis pentru a proteja poporul dac, iar Roși Montană reprezintă intrarea principală în orașul subteran al zeilor.