Ce scrie pe crucea lui Nelu Ploieșteanu. Rudele, chinuite de durere la înmormântare

Ce scrie pe crucea lui Nelu Ploieșteanu. Rudele, chinuite de durere la înmormântare
Familia în genunchi și în lacrimi lângă mormânt

Astăzi familia, prietenii și cei care l-au cunoscut pe regretatul Nelu Ploieșteanu, și-au putut lua la revedere. La Cimitirul Străulești au luat parte la procesunea de înmormântare soția, fiicele regretatului artist și câțiva apropiați. Situația a fost și mai dramatică având în vedere condițiile în care s-au derulat lucrurile astăzi la Cimitirul Străulești.

Ce a scris familia pe crucea regretatului Nelu Ploieșteanu

Din păcate, deși familia ceruse dreptul de a-l înmormânta creștinește, Nelu Ploieșteanu a fost îngropat astăzi la Cimitirul Străulești, într-un sicriu sigilat. Întreaga familie s-a aflat alături de regretatul Nelu Ploieșteanu, iar momentele au fost dramatice. Într-o zi noroasă și rece unul din cei mai buni muzicieni lăutari a fost condus pe ultimul drum, iar revolta familiei și a prietenilor acestuia continuă.

Bărbați în combinezoane au dus sicriul sigilat în care se afla corpul regratatului lăutar la Cimitirul Străulești. Pe crucea care l-a însoțit pe ultimul drum erau scrise numele real , Dumitrache Ion, anul nașterii și cel al decesului.

Pe crucea aflată la mormânt era scris prenumele artistului, iar în paranteză familia a decis să-i graveze și numele de scenă, așa acum l-a cunoscut o țară întreagă, Nelu Ploieșteanu. Numele regretatului artist apare alături de cel al fiului său, Mihăiță, decedat în 2018, și alături de cel al soției.

Familia în genunchi și în lacrimi lângă mormânt

După o luptă grea cu infecția de covid, Nelu Ploieșteanu decedat pe 2 aprilie. Decesul acestuia survenea în aceeași zi cu decesul unei alte mari voci a muzicii lăutărești, Gabi Luncă.

Soția, Elena, fiicele artistului, și nepoții, toți au fost în lacrimi, urlând de durere la căpătâiul regretatului Nelu Ploieșteanu. Momentul cel mai dur al zilei a fost cel al punerii sicriului în groapă. Momentul sfâșietor le-a surprins pe fiicele artistului, soția și nepoții plângând și parcă strigându-l pe Nelu Ploieșteanu să nu plece.

Apropiații familie și familia inclusiv au tot sperat până în ultima clipă că-i vor putea face o înmormânare creștinească, așa cum este datina. Numai că, în urma rezultatului analizei post-mortem, s-a descoperit că Nelu Ploieșteanu ieșise încă pozitiv la infecția cu covid-19.

Ulterior s-a luat decizia de a fi înmormântat într-un sicriu sigilat și fără a i se face restul de ritualuri creștine. Jurnalista Mara Bănică care a fost în permanență alături de familia regretatului muzician declara aseară la Antena 3:

”Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va oganiza mâine.

Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări. Dar nu era posibil să-l îngroape azi, măcar dacă le dădeau de ieri rezultatele!” Mara Bănică (Sursa: Antena 3)

Urmăriți Playtech.ro și pe