Ce scandal e în Poliție, la 5 luni după moartea lui Emi Pian. Cum au ajuns șefii la tribunal

Ce scandal e în Poliție, la 5 luni după moartea lui Emi Pian. Cum au ajuns șefii la tribunal
Scandal in Politie, la 5 luni de la moartea lui Emi Pian

Evenimentele care au avut loc la înmormântarea lui Emi Pian, acolo unde polițiștii i-au păzit pe interlopii fără măști, care erau strânși cu sutele, pentru ca, apoi, să se întâlnească la biserică, noaptea, cu liderii clanului duduianu, au ajuns motiv de proces.

Ce scandal e în Poliție, la 5 luni după moartea lui Emi Pian

Procesul care a ajuns recent la Tribunalul București a pornit de la mai multe postări pe Facebook ale comisarului-șef Cristian Ghica, care a condamnat acțiunile șefilor lui, de a face aranjamente cu infractorii, noaptea, în biserică. Iritat fiind de spusele lui Ghica, șeful suprem al Poliției Capitalei, cms. șef Bogdan Alexandru Berechet, a decis să-l aducă la judecătorie.

Așadar, împreună cu alți doi polițiști, unul dintre ei fiind șef de Sector, șeful Poliției Capitalei l-a dat în judecată pe Ghica, solicitând ca instanța să dispună ștergerea acelor postări ”calomnioase”, dar și a contului de Facebook. Însă după ce a analizat cererea semnată de către șefii din Poliția Capitalei, instanța a respins-o categoric, apreciind că cele relatate de Ghica nu erau niște afirmații calomnioase.

„Pentru că după zeci de ani, în România anului 2020, acești apărători ai legii ignoră dreptul la libera exprimare, ignoră obligația de a face cunoscute neregulile, ilegalitatea, lipsa de moralitate și deontologie, cerând unei instanțe să mă reducă la tăcere. În fapt, au cerut obligarea mea la ștergerea contului de Facebook, sperând că vor obține liniștea de a conduce cum îi taie capul, mai exact către prăpastie. Cu accelerația la podea, direcționați de oricine altcineva decât de bun simț și legalitate, sub influența puterii pe care le-o conferă protecția de a nu răspunde pentru absolut nimic. Ei bine, un judecător cu coloana vertebrală a hotărât că acțiunea este inadmisibilă, motiv pentru care a fost respinsă”, a notat, pe pagina sa web, cms. șef Cristian Ghica, imediat după ce s-a dat verdictul.

Șefii au contestat hotărârea judecătorească

Dar, zilele trecute, șefii au contestat hotărârea, astfel că că dosarul a ajuns, în prezent, pe masa judecătorilor de la Tribunalul București, iar primul termen va fi săptămâna viitoare.

Amintim că Emi Pian, liderul clanului Duduianu a murit înjunghiat, în urma unei altercații, la un joc de barbut. Acesta a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. La scurt timp avea să moară și tatăl său, care era încarcerat la penitenciarul Rahova. Acesta nu a participat la înmormântarea fiului său, dat fiind că avea probleme grave de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI