11 sept. 2024 | 10:27

Ce salariu încasează un director ANM. Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

Vremea Meteo
Ce salariu încasează un director ANM. Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

În fiecare zi aflăm despre cum este vremea de la oameni bine pregătiți, meteorologii. Dar puțini știu ce salariu încasează un director ANM. Așa am aflat, de exeplu, cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu.

Cât de grea este meseria de meteorolog

După cum bine știm, meteorologia este o ramură a științelor pământului care se concentrează asupra spațiului aerian, vânturilor și norilor. Această disciplină academică necesită abilități matematice, o mentalitate tehnică și o apreciere pentru natură, spun experții.

Ce salariu încasează un director ANM. Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

Meteorologii monitorizează cerul, căutând date semnificative, sunt experți în solidele, lichidele și gazele conținute în atmosfera Pământului și pot prezice modul în care aceste substanțe vor interacționa între ele.

Ei cunosc, de asemenea, mecanismele diferitelor fenomene meteorologice și înțeleg factorii sezonieri și geografici care influențează nivelul precipitațiilor și temperaturile.

Puțini știu ce salariu încasează un director ANM

Dar, deși ne aduc aceste informații zilnice, dar puțini știu ce salariu încasează un director ANM. Instituția care se ocupă cu actualizarea și urmărirea fenomenelor meteo, în România, este Administrația Națională de Meteorologie, pe scurt ANM.

Ce salariu încasează un director ANM. Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

Elena Mateescu, director ANM

Această instituție ne oferă zilnic prognozele meteo la nivel național, dar și internațional. În ultimii ani, ca urmare a datelor furnizate, ANM a devenit una din instituțiile în care românii au dovedit că au încredere. Dar, așa cum precizam, puțini știu ce salariu încasează un director ANM.

Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

Conform informaților, Elena Mateescu, care deține funcția de director al instituției, este remunerată extrem de generos pentru activitatea sa în cadrul ANM. În cazul acesteia, salariul pe care îl primește un salariu de 16.500 de lei lunar.

Asta înseamnă că anual Elena Mateescu are un venit de aproape 200.000 de lei. Absolventă a Facultății de Agronomie în 1990, Elena Mateescu a trecut de la cercetător, ulterior cercetător principal, la funcția de conducere a instituției ANM.

Ce salariu încasează un director ANM. Cât câștigă pe lună Elena Mateescu sau Florinela Georgescu

Florinela Georgescu, meteorolog ANM

De cealaltă parte, o altă specialistă a ANM, Florinela Georgescu, prezentă pe micile ecrane aproape în fiecare zi, primește un salariu de 13.600 de lei lunar, ceea ce face ca anual să ajungă la suma de 163.200 de lei.

În cazul doameni Georgescu, din CV mai aflăm că în în perioada anului 2011 a deținut funcția de șef al Centrului Național de Prognoză Meteorologică.

În comparație, un specialist în meteorologie în Europa, în state precum Germania, ajunge la un salariu estimativ de 84.000 de euro anual, cu un slariu de aproximativ 40 de euro pe oră, conform unor date statistice funizate de Salaryexpert.

În concluzie, deși pare o meserie ușoară, în realitate necesită o expertiză foarte bună, specilizări permanente, și foarte multă muncă.

Parteneri
Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească! Un om fermecator, generos si ...
Redactia.ro
Ce spune Pepe despre înlăturarea Andreei Bălan de la „Te cunosc de undeva”: „Și eu am făcut parte din multe proiecte și am dispărut din ele”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
EVZ.ro
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
Ordinul vine direct de la Comisia Europeană. Noile zone în care va fi interzis fumatul
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro