La începutul săptămâni actualul edil al Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță își anunța candidatura pentru Primăria Capitalei și lansarea noului său partid, iar ca și motor al viitoarei campanii, Negoiță, în teorie, se bazează pe transparență și fără corupție.
Cu spatele asigurat de formațiunea politică condusă de Victor Ponta, Robert Negoiță își lansa noul partid politic cu care va merge la Alegerile Locale 2020, având, pare-se, o strategia politică bine pusă la punct. Au aprăut în presă, în ultima perioadă, informații cum că domnul Negoiță încearcă prin diferite metode o spălare a trecutului omului de afaceri. Printre mutările sale a fost și dezicerea de fostul partid care i-a aadus două mandate la Sectorul 3, PSD.
“Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. În ultimii cinci ani am trăit nenumărate dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD. Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului mai multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda Stăpânului”, își explica el dezertarea din partid.
Colegii noștri de impact.ro au reușit să afle alte informații din spatle cortinei în ceea ce-l prișve pe Robert Negoiță și despre o parte din angajații din cadrul unei companii aflate în subordinea primăriei pe care acesta o conduce. S-a aflat că aceste mutări ale primarului sunt formă de a-și spăla imaginea spele imaginea de om de afaceri cu afaceri îndoielnice. S-a mai aflat că actualul edil are rateuri cu companiile pe care chiar el l-a fondat în subordinea Primăriei Sectorului 3. Ceea ce poate puțină lume știe despre Robert Negoiță este că domnia sa a încercat să fraudeze statul român cu 28 de milioane de euro din postura pe care o avea, privilegiată în cadrul fostului său partid, PSD.
Printre multele companii create de Negoiță și considerate a fi neconstituționale de Curtea de Apel București, se numără și Interneet și Tehnologie S3, o companie despre care nu se știu foarte multe lucruri, dar care o are la conducere pe Cristina Arghir, cumnata lui Robert Negoiță, cu o specializare în croitorie și cu un salariu net de 8000 lei.
Dacă la angajare Cristina Arghir, croitoreasa devenită peste noapte director al unei companii a primăriei, avea 8000 de lei, primarul Negoiță s-a gândit că i-ar sta mai bine cu 12.000 de lei în buzunar ca salariu, așa că i-a mărit plafonul de salarizare. Dacă ne uităm la activitatea companiei și la pierderile acesteia, aflăm că balanța se înclină negativ spre pierderi care însumat, duc la suma de peste 150.000 de lei. Justificare edilului după punerea cumnatei în funcția de director al companiei Interneet și Tehnologie S3 a fost, pe cât de hilară, pe atât de în ton cu tot ce au făcut până acum cam mai toți exponenții politicii românești dintr-un anume partid.
“Să știti că nu ne-am născut nici unul învățați. În general, orice se învață. Iar cu experiența asta în domeniul IT și Tehnologia Informației, să știți că nu prea se găsesc să fie și manageri, și tehnicieni. Eu zic că ne descurcăm cu ce avem. Învățăm din mers.”, a comentat Robert Negoiță.