Ce salariu colosal ar primi Vladimir Putin. Cifrele halucinante sunt considerate a fi mai mari în realitate

Ce salariu colosal ar primi Vladimir Putin. Cifrele halucinante sunt considerate a fi mai mari în realitate
Ce salariu colosal ar primi Vladimir Putin

Vladimir Putin este, cu siguranță, unul dintre cei mai puternici și influenți politicieni din Europa și din lume. Liderul rus a fost președintele Rusiei până în 2008, iar de atunci a devenit prim-ministru cu puteri depline de președinte, nemaiputând candida la cea mai înaltă funcție în stat, pentru a treia oară. Ce avere are Putin, de fapt.

Ce venituri impresionante are Vladimir Putin

Vladimir Putin a revenit în centrul atenției presei internaționale, în contextul conflictului militar pe care Rusia îl are la granița cu Ucraina. Liderul de la Kremlin este unul dintre cei mai bogați politicieni din lume, dovada o fac salariul și proprietățile pe care rusul le deține.

În 2018, salariul lui Vladimir Putin a scăzut cu mai mult de jumătate, față de anul precedent. Ultima sa dezvăluire financiară a indicat că liderul rus a câștigat 8,6 milioane de ruble, echivalentul a 119.048,40 euro,din salariul său oficial, o pensie militară, dobânzi la economii și câștiguri din investiții, scriu cei de la BBC.

Cifrele au fost mai mici decât cele înregistrate în 2017, când Putin a câștigat 18,7 milioane de ruble, adică 257.307 euro. Potrivit celor de la EuroNews, salariul premierului din Rusia în 2017 ar putea fi justificate prin câștigurile pe care le-a dobândit din vânzarea unui teren.

Pe site-ul oficial al Kremlinului, Vladimir Putin apare ca deținătorul a două proprietăți, un apartament de 77 de metri pătrați cu un garaj de 18 metri pătrați și un apartament de 153,7 metri pătrați rezervat funcțiilor prezidențiale în Moscova. Averea totală a liderului rus ar fi estimată undeva între 70 şi 200 de miliarde de dolari.

Vladimir Putin, acuzat că ar avea și mai mulți bani în realitate

De asemenea, fostul ofițer KGB a mai declarat că deține trei mașini și o remorcă: două sedanuri Volgas GAZ M21 de epocă, un SUV NIVA și o remorcă pentru cort Skif, care este evaluată la 800 de euro.

Cu toate acestea, Bill Browder, CEO-ul Hermitage Capital Management, contestă cifrele „oficiale” ale averii lui Vladimir Putin. În 2017, Browder a declarat unei comisii judiciare din Senat că Putin este „unul dintre cei mai bogați bărbați din lume”.

„Evaluez că a acumulat 200 de miliarde de dolari, adică 177 de miliarde de euro, din câștiguri obținute din aceste tipuri de operațiuni în cei 17 ani de putere.”, a declarat afaceristul Bill Browder, potrivit sursei citate.

Un raport întocmit de către cei de la International Consortium of Investigative Journalist a dezvăluit că cea mai mare parte a averii lui Vladimir Putin ar putea fi, de fapt, deținută legal de apropiații săi și membrii familiei.