Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan după ce a suspendat transportul gratuit al elevilor: „Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real!”

Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan după ce a suspendat transportul gratuit al elevilor: „Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real!”
Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea îl atacă dur pe Nicușor Dan după decizia luată, care va afecta mii de elevi. Anunțul a fost făcut în aceeași perioadă cu confirmarea reîntoarcerii elevilor în bănci, ceea ce în mod evident reprezintă o lovitură dură pentru elevi și părinți, mai ales într-o perioadă atât de tensionată.

Ce acuzații îi aduce Gabriela Firea primarului Capitalei

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a „ordonat” oprirea transportului școlar, asigurat de STB, proiect inițiat de aceasta, pe vremea când se afla la Primăria Bucureștiului.

Fostul primar al Capitalei reamintește că ieri seară a fost anunțată oficial deschiderea școlilor de către Klaus Iohannis, un motiv în minus pentru a închide transportul școlar atât de folositor pentru elevii multor școli.
În cursul serii de marți, Gabriela Firea a postat pe pagina sa de Facebook documentul trimis de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, prin care aducea la cunoștință suspendarea liniilor autobuzelor școlare care transporta elevii mai multor școli din București și Ilfov.

Fostul primar îl acuză pe Nicușor Dan pentru lașitatea de a nu-și asuma această decizie, lăsând ca acest anunț să fie transmis prin intermediul asociației.

„Luni începe școala fizic, în sfârșit! A confirmat și K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să dea o mână de ajutor familiilor din București și Ilfov. Așa că a ordonat oprirea transportului școlar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, și prin votul consilierilor generali social-democrați.

Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laș, nu-și asumă decizia cruntă luată de el personal – sunt martori din primărie și STB -, așa că a dispus ca anunțul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociației de dezvoltare pentru transport”, a transmis marți seară pe Facebook Gabriela Firea., publicând și documentul doveditor.

Ce i-a răspuns Nicușor Dan

După ce l-a acuzat că le-a răpit elevilor dreptul la transport școlar, Nicușor Dan i-a oferit imediat un răspuns tăios, explicând că aceste autobuze consumau resurse financiare prea mari în raport cu procentul de elevi care beneficiau de pe urma lor.

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizaori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA.

În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a transmis Nicușor Dan.

Gabriela Firea nu a putut să lase răspunsul lui Nicușor Dan fără replica, așa că s-a folosit de contextul actual pentru a-l ataca dur.

„A oprit autobuzele pentru că era o măsură populistă a lui Firea! Pentru el tot ce e pentru oameni e populism: căldură, spitale, autobuze școlare etc.”, a scris Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI