Ce salariu are un paznic de cimitir, de fapt. Câștigă o grămadă de bani pe zi

Ce salariu are un paznic de cimitir, de fapt. Câștigă o grămadă de bani pe zi
Ce salariu are un paznic de cimitir?

Cât câștigă un paznic de cimitir? Mulți consideră munca sa ușoară, dar înspăimântătoare din cauza conjuncturii. Cât ajunge să câștige acesta pe zi? Iată mai multe detalii despre locurile de muncă din această sferă!

Ce salariu are un paznic de cimitir. Nu te-ai fi gândit la această sumă

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca a cerut salarii mai mari pentru paznicii din cimitire și chiar dublarea tarifelor pentru săpatul locurilor de veci. Concret, majorarea se cere în special în dreptul tarifelor orare de la 22:04 le/oră/agent, la 27.23 lei/oră/agent, fără TVA. Proiectul arată și motivația acestei inițiative din partea RADP:

‘Motivarea necesității revizuirii tarifului orar se bazează în primul rând pe creșterea nivelului de salarizare a personalului implicat în această activitate, conform Contractului colectiv de muncă negociat la nivelul RADP Cluj-Napoca și înregistrat la ITM.

De asemenea, în calculația noului tarif s-au avut în vedere modificările intervenite de la ultima calculați, în prețurile pentru contractele de achiziție pentru materialele necesare acestei activități.”

  • Detalii despre cât câștigă

Un paznic de cimitir lucrează în două schimburi a câte 12 ore și trei schimburi a câte 8 ore. Un calcul arată că ei pleacă acasă cu 324 de lei/zi sau 216 de lei/zi. Proiectul de hotărâre în privința modificării este Hotărârea cu numărul 684/2005, astfel cum au fost anterior schimbate prin Hotărârile nr. 753/2007, 352/2013, 520/2016, 266/2017 și 104/2018 supuse la votul consilierilor locali într-o ședință din data de 4 iulie a lui 2019.

Și cei care sapă locurile de veci se bucură de sume mai mari. Tariful pentru săpatul unei gropi de 2 metri adâncime crește de la 231.33 de lei, fără TVA, la 377.96 de lei, de asemenea fără TVA. Pentru o groapă de 2.5 metri adâncime de la 282.79 de lei la 462.56, iar tariful pentru îngroparea celor decedați fără aparținători de la 290.52 de lei la 466.64 de lei.

Cimitirul cu morminte distruse și cerșetori

Un sătmărean care a plecat spre cimitirul de pe strada Amațului să-și plângă familia trecută în neființă a semnalat o problemă. Gropile de acolo erau săpate haotic, mormintele erau vandalizate și mizeria era la ea acasă. Acesta a rămas dezgustat de haosul care domină prin cimitir:

”Își bat joc la propriu, cred că trebuie puși la punct, cel puțin un paznic, unul nu vezi. Acolo am văzut unul rulându-și liniștit țigara și cerșind de la noi, oamenii care mergem acolo, pentru a ne plânge morții, sau pentru a ne întreține singuri mormintele”, a spus acesta într-un mesaj de pe Facebook.com, dezamăgit de ceea ce a văzut și de lipsa de respect la adresa celor trecuți în neființă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI