26 oct. 2024 | 12:07

Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire

Social
Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire
Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire

Mulți tineri aleg să urmeze o carieră în poliție, pentru a avea un loc de muncă stabil, dar și pentru beneficiile materiale. În funcție de secția aleasă, salariul de încadrare al unui polițist debutant nu este deloc unul mic, iar la venitul fix se pot adăuga și anumite bonusuri, în funcție de condițiile de lucru.

Cât câștigă un polițist de la Frontieră

După absolvirea Academiei sau a altei școli de poliție, tinerii care au urmat studii în acest domeniu sunt angajați pe posturi de ofițeri sau subofițeri. Salariile de încadrare nu sunt deloc modeste, mai ales la secțiile la care polițiștii beneficiază și de anumite bonusuri.

În 2024, un absolvent de Academie care se angajează pe post de ofițer la Poliția de Frontieră câștigă aproximativ 6.000 de lei, potrivit informațiilor furnizate de Tavi Perțea, polițist și vlogger.

”Un tânăr ofițer a primit primul său salariu, aproximatix 6.000 de lei, reprezentând salariul și norma de hrană. Vedem că spor de noapte are vreo 20 și ceva de lei. Nu are chirie, nu are transport, aceștia sunt primii bani pe care i-a încasat el după ce a terminat Academia de Poliție. Eu cred că este un salariu bunicel și dacă ar fi să compar, primul meu salariu, în 2010, a fost de 1.450 de lei, ceea ce e mult mai mult acum. Eu cred că poți să duci o viață decentă și dacă îți place meseria asta poți să te faci polițist”, spune Tavi Perțea, pe internet.

Ce studii îți trebuie, în România, pentru a deveni polițist

Pentru a deveni polițist în România, este necesar să urmezi o serie de etape de pregătire, care includ studii specializate și îndeplinirea unor criterii specifice. În general, există două căi principale pentru a ajunge polițist: prin admiterea la o școală postliceală de agenți de poliție sau prin înscrierea la Academia de Poliție.

Școlile postliceale de agenți de poliție sunt:

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca

Condiții de admitere:

  • Diplomă de bacalaureat – candidatul trebuie să fi promovat examenul de bacalaureat.
  • Probele de admitere: examenul de admitere constă în probe fizice și probe teoretice la limba română și legislație. Candidații trebuie să aibă o bună condiție fizică, deoarece admiterea include probe sportive eliminatorii.
  • Evaluare psihologică și medicală: se face o evaluare medicală și psihologică pentru a verifica dacă aplicanții sunt apți din punct de vedere medical și psihologic pentru profesia de polițist.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București

Pentru cei care doresc să devină ofițeri de poliție, Academia de Poliție oferă studii universitare în acest domeniu. Aceasta este calea preferată pentru cei care vor să ocupe funcții de conducere în poliție sau să lucreze în departamente specializate. Programul de licență durează 3 ani pentru domeniul Ordine și Siguranță Publică.

Condiții de admitere:

  • Diplomă de bacalaureat – obligatorie pentru înscrierea la examenul de admitere.
  • Examen de admitere: constă în probe scrise la limba română și legislație sau alte materii relevante, în funcție de specializare.
  • Probele fizice: și aici sunt necesare probe fizice eliminatorii, similar cu școlile de agenți.
  • Evaluare medicală și psihologică: și în cazul academiei este necesară trecerea evaluărilor de sănătate și psihologică.

Absolvenții Academiei de Poliție devin ofițeri de poliție și au posibilitatea să ocupe funcții cu responsabilități mai mari în cadrul instituției.

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
S-a împușcat în cap. Tragedie șocantă în România
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
LOVITURĂ PENTRU ROMÂNI! FACTURILE LA ENERGIE EXPLODEAZĂ
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro