Câți bani câștigă un mecanic auto, suma este una care ar trebui să-ți dea încredere

Ce salariu are un mecanic din România?

Mecanicii auto din service-urile oficiale sau cei care lucrează mai mult în weekend pot ajunge chiar la sume frumușele de câteva mii bune de lei. O analiză efectuată pe baza datelor oferite de eJobs arată exact cât câștigă un mecanic în România. De asemenea, iată și o comparație cu plata acestora de peste hotare!

Care este salariul unui mecanic?

Mecanicii auto câștigă destul de bine, conform datelor paylab.ro și wjobs, consultate de libertatea.ro. Singurul inconvenient este că salariile nu le sunt majorate, dar primesc alte beneficii în schimb. Conform analizei surselor de mai sus, un mecanic auto care lucrează mai mult în weekend poate ajunge și la suma de 4.600 de lei, echivalent a 1.000 de euro.

„Cu toate acestea, mulți angajatori mizează, pentru această poziție, pe beneficii extrasalariale precum bonuri de masă, asigurarea mesei de prânz, decontarea transportului, program flexibil (lucru în ture), bonusuri în funcție de targetul atins”
Reprezentanții eJobs

Tipul de mașină nu reprezintă o diferențiere a salariului. Aceasta este, de câteva sute de lei, în funcție de angajator. Este vorba despre mecanicii auto care sunt angajați la dealeri autorizați, cu mult mai bine plătiți decât cei care lucrează în service-uri independente de cartier.

„În anumite luni, poate câștiga chiar și 1.000 de euro pe lună, în funcție de targetul atins și de numărul de ore lucrate în zilele de weekend. Media însă este undeva în jurul sumei de 2.500 de lei net”
Reprezentanții eJobs

Cât câștigă un mecani?
Cât câștigă un mecani?

Salariul unui mecanic din vestul Europei

La fel cum te-ai fi așteptat, salariul unui mecanic din România este mai mic decât cel al unui om care depune aceeași muncă, în același număr de ore, dar aflat în vestul Europei. Un lucrător pe o poziție similară ajunge la sume mai mari în străinătate decât sumele care le sunt oferite românilor.

Franța 1.500 de euro net
Marea Britanie – 1.800 de euro net
Germania1.500 sau 2.200 de euro net
Italia1.200 sau 1.500 euro net

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI