Salariile în sistemul medical de Ambulanță s-au majorat în martie 2018 cu 500 de lei. Ce venit lunar are o asistentă de pe salvare în comparație cu un șofer de pe aceeași ambulanță?
Salvează vieți, trăiesc în tensiune, iar ochii lor văd tragedii în fiecare zi, ce li se impregnează în minte. Pentru munca lor, din luna martie a anului 2018 au început să primească mai mult, unii poate nu atât de mult încât să rămână în România. Pentru cei rămași, salariul unui medic primar din Ambulanță a urcat de la 11.681 de lei la 16.231 de lei, iar un medic specialist primește o remunerație de 11.500 de lei.
Venitul lunar al unui șofer este de 4.750 de lei, în timp ce al unui ambulanțier este de 5.900 de lei. În cazul asistenților, diferența de salariu, cea stabilită în martie, a fost de 500 – 700 de lei, iar remunerația lunară a trecut de la 4.500 de lei la 6.000 de lei, în funcție de grad, conform profit.ro.
Reamintim că în 2018 zeci de angajați ai Institutului pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din Capitală au protestat vineri câteva zile la rând în curtea unității medicale, fiind nemulțumiți de regulamentul de sporuri aprobat de Guvern. Managarul institutului, Șerban Bubunek, a spus că banii alocați spitalului nu sunt destui pentru plata sporurilor și caută o soluție împreună cu Ministerul Sănătății.
Mai mult, oficialul a susținut că medicii nu vor pierde din salariu, dar problema este la veniturile asistentelor, care ar putea scădea. La scurt timp, Ministerul Sănătății ”a văzut” multe negocieri între sindicate, ministrul Sănătății și ministrul Muncii. De asemenea, tot anul precedent a fost organizat și la Spitalul de Psihiatrie cronici din Dumbrăveni – Vrancea. Oamenii au primit fluturașii de salarii și au reclamat pierderi salariale de până la 800 de lei.