Ce salariu are Carmen Iohannis, soția președintelui României. Veniturile familiei prezidențiale

de: Luiza Moldovan
03 03. 2020

Trei case și două apartamente, un cont deschis la BCR în 1999 și un venit anual de 165.100 de lei. Este declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis.

 

Meseria de profesor e vocațională. Te faci profesor pentru că ai în tine dorința de a-i crește pe ceilalți, de a le fi alături, de a le împărtăși cunoștințele tale. Ceea ce e minunat, dacă facturile s-ar plăti cu vocație, dar facturile se plătesc cu bani, iar prima doamnă a țării nu stă foarte bine la capitolul finanțe.

Potrivit declarației de avere, Carmen Iohannis câștigă 2.773 pe lună. Puțini știu însă că prima doamnă a țării a fost profesor într-o mică localitate de lângă Sibiu, Agnita, o localitate cu aproximativ 8.000 de locuitori. Familia prezidențială mai încasează bani și din închirierea a două imobile.

S-au cunoscut când erau studenți

Carmen Iohannis s-a căsătorit cu Klaus Iohannis acum 30 de ani. Cei doi s-au cunoscut pe băncile facultății. După terminarea studiilor, cei doi au fost repartizați în Agnita, respectiv Sibiu. Carmen Iohannis e motivul pentru care Klaus Iohannis a ales să rămână în România după terminarea studiilor, într-o perioadă când toată familia președintelui se mutase în Germania.

Carmen Iohannis s-a născut într-o familie greco-catolică, într-un sat de lângă Reghin. S-a făcut remarcată prin eleganța deosebită și personalitatea relaxată și optimistă. Deseori criticată pentru gusturile vestimentare socotite prea îndrăznețe pentru statutul ei social, Carmen Iohannis figurează într-un top al celor mai elegante soții de lideri mondiali, alături de Letizia a Spaniei și de Rania a Iordanului.

Cum se descurcă prima doamnă cu banii

Face sport cu antrenor personal

E un simpatizant declarat al Familiei Regale și al soției fostului președinte ale SUA, Barack Obama, Michelle. Cântă la pian, a făcut balet și face sport acasă cu antrenor personal. Iubește bucătăria franceză și cântă în corul Bisericii Iezuite din Sibiu.