Ce să pui peste orez înainte de a-l încălzi. Zici că abia l-ai terminat de gătit, trucul din restaurante

de: Ioana Bucur
26 08. 2023

Un truc simplu, ce nu te costă niciun ban, dar care are efecte spectaculoase, fiind folosit chiar și de bucătarii profesioniști. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui peste orez înainte de a-l încălzi. Zici că abia l-ai terminat de gătit.

O problemă cu care se confruntă multe gospodine

Dacă ai gătit prea mult orez și eziți să îl păstrezi pentru mai târziu, nedorind să îl reîncălzești la cuptorul cu microunde, merită să încerci acest truc.

Cine poate refuza o porție de orez proaspăt preparat? Este o garnitură excelentă, dar poate fi mâncat și ca fel de sine stătător, în condițiile în care merge de minune combinat cu carne și o listă lungă de legume și sosuri.

Marea problemă cu care ne confruntăm de fiecare dată când îl pregătim este cantitatea. De cele ai multe ori, gătim mult mai mult decât se poate mânca la o singură masă, ceea ce înseamnă că ajunge să fie ținut în frigider, pentru a doua zi.

Sigur ai observat că după ce este reîncălzit, mai ales la cuptorul cu microunde, își pierde textura și aroma, iese tare și uscat. Există un mod de a preveni asta.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune acest orez în sarmale. Le strică gustul și ies tari. Secretul bucătarilor

Foto: Pexels

Află ce trebuie să pui peste orez înainte de a-l încălzi

Tot ce trebuie să faci este să pui peste el un ingredient absolut banal, ce nu lipsește din bucătăriilor românilor și care nu te costă niciun leu. După ce vei reîncălzi orezul aplicând acest truc, vei crede că abia l-ai terminat de gătit.

Pune un cub de gheață în vasul cu orez pe care urmează să îl bagi în cuptorul cu microunde. Setează apoi temperatura și intervalul de timp așa cum o faci deobicei. Gheața topită va oferi boabelor umiditatea de care au nevoie pentru a nu se întări.

O altă variantă este să acoperi recipientul cu o cârpă umedă sau un șervețel îmbibat în apă. Rezultatul va fi același.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune acest orez în ardeii umpluți. Pontul Ginei Bradea pentru un preparat ca la carte