Bucătăresele știu că unul dintre preparatele iubite de cei apropiați sunt sarmalele. Totuși, multe dintre acestea obișnuiesc să le prepare cu un orez care nu este recomandat, deoarece le face tari și fără gust.
Toată lumea iubește sarmalele, fie că sunt consumate pe timp de vară sau în lunile de iarnă.
Mirosul și gustul lor sunt unice, însă multe bucătărese obișnuiesc să greșească orezul pe care îl pun în compoziție.
Orezul este un ingredient foarte important când vine vorba despre acest tip de mâncare pentru că sarmalele ar putea ieși foarte tari sau fără gust din cauza acestui produs.
Chiar dacă este vorba de pilaf, orez cu lapte sau alte preparate care necesită orez, un lucru este clar, tuturor le place.
Dar să știi să faci diferența între tipurile de orez este o adevărată artă.
Pe rafturile magazinelor găsești zeci de tipuri de orez pentru diferite feluri de mâncare, de aceea trebuie să fii atent atunci când îl cumperi.
Dacă vrei ca mâncarea pe care o gătești să aibă un gust bun, trebuie să alegi cu atenție acest produs, pentru că poate strica întreaga oală de mâncare.
Fiecare tip de orez se pregătește în felul său unic, degeaba adaugi condimente sau legume proaspete, dacă nu ai știut să alegi orezul potrivit.
Vezi și: Secretul celui mai bun orez cu lapte. Rețeta magică a copilăriei
Orezul cu bob rotund se folosește la sarmale, la Risotto, orez cu lapte și perișoare, adică, acesta este orezul care se regăsește în mâncărurile des întâlnite în bucătăriile românilor.
Dacă nu vrei să regreți tot stresul și toate orele petrecute în bucătărie, ar fi bine să reții aceste informații, mai ales dacă ai o familie care abia așteaptă ca mâncarea să fie gata.
Este recomandat să folosești acest tip de orez deoarece leagă bine compoziția sarmalelor.
Pe lângă cele menționate mai sus, indicat este să fie pus puțin la călit, împreună cu legumele și cu verdeața, ca să împrumute aroma lor.
Orezul cu bob lung este și el potrivit pentru mai multe feluri de mâncare, așa că dacă nu ai o memorie bună, notează faptul că acesta poate fi folosit la diferite tocănițe sau la ardeii umpluți.
Orezul basmati este ideal drept garnitura pentru pește, iar orezul prefiert este recomandat pentru paella și pilaf.
Te-ar putea interesa și: Spălarea orezului, înainte de a fi gătit, mit sau adevăr?