Curățarea toaletei poate fi o sarcină foarte neplăcută. Deși nu este complicată, s-ar putea să nu o faceți întotdeauna respectând regulile de bază. Poate suna ciudat, însă doar dezinfectând baia corespunzător vă puteți asigura că eliminați toate bacteriile și toți virușii care ar putea să se înmulțească. Tehnicile corecte de curățare a toaletei vă vor ușura întotdeauna munca, oferindu-vă rezultate pe măsură. Află în rândurile următoare ce să pui pe peria de toaletă pentru o baie curată.
Pentru a face curățenie în toaletă, veți avea nevoie de câteva materiale. Printre acestea se numără următoarele: mănuși de cauciuc, o perie de toaletă, protecție pentru ochi (dacă folosiți soluții foarte toxice și agresive), soluție pentru vasul de toaletă, spray de curățare universal, șervețele de hârtie sau cârpe.
Când faceți curățenie, începeți prin a îndepărta toate instrumentele sau obiectele care v-ar putea îngreuna munca. O astfel de sarcină poate presupune îndepărtarea unei cantități mai mari de murdărie și există întotdeauna posibilitatea de a stropi cu soluții lucrurile din jur.
Înainte de a trece la procesul efectiv de dezinfectare, puneți-vă mănușile de cauciuc. Trageți apa la toaletă, cu capacul în jos. Adăugați apoi în vasul de toaletă soluția pe care o aveți pentru a îndepărta calcarul sau urmele de apă stătută. Ca să vă ușurați munca, puteți adăuga pe peria de toaletă, cu care curățați vasul, puțin detergent de spălat vase.
Săpunul de vase conține hipoclorit de sodiu, produse alcaline, acid clorhidric și acid acetic și alte ingrediente care îndepărtează murdăria, bacteriile, inclusiv mirosul neplăcut.
După ce curățați interiorul vasului de toaletă cu peria de toaletă, ocupați-vă și de exterior. Puteți folosi un detergent pentru baie, suficient de puternic pentru a-l dezinfecta. Puteți opta, însă, și pentru detergentul de spălat vase de bucătărie.
Pulverizați rezervorul, mânerul și marginile rezervorului și ștergeți-le pe fiecare în parte. Apoi, ocupați-vă de capacul exterior al vasului de toaletă. În cele din urmă, ștergeți întreaga parte exterioară a vasului. Începeți cu părțile laterale și cu partea din față, după care dezinfectați marginile inferioare.
Tot acum este momentul potrivit pentru a șterge rapid podeaua sau gresia din jurul toaletei. Scaunul toaletei nu trebuie niciodată neglijat. La urma urmei, intră în contact direct cu oamenii și trebuie curățat temeinic.
Dacă vasul de toaletă prezintă pete maro sau roșiatice de rugină, puteți să îl curățați cu bicarbonat de sodiu. Puteți folosi și Coca Cola pentur a îndepărta rugina de pe toaletă. În orice caz, asigurați-vă că lăsați soluțiile să acționeze suficient de mult, pentru a vă face munca mai ușoară.