Ce să pui în tigaie înainte de a prăji șnițelele. Ies mult mai gustoase și pufoase cu acest ingredient

de: Andrei Simion
30 08. 2024

Mulți oameni afirmă că nimic nu se compară cu un șnițel. Acest preparat este apreciat în întreaga lume, atât de copii, cât și de adulți. Datorită numeroaselor rețete existente, există și trucuri care îi pot oferi un gust unic. Descoperă și tu ce ingrediente să adaugi în tigaie înainte de a prăji șnițelele.

Ce să pui în tigaie înainte de a prăji șnițelele

Șnițelul este mâncarea preferată a multora. Este ușor de pregătit și rapid de pus pe masă. Deși multe femei nu suportă mirosul de ulei după prăjire în casă, atunci când ies la restaurant, multe familii aleg să comande șnițel cu o garnitură delicioasă pentru o masă perfectă în familie.

În general, șnițelul se face din fâșii de carne, fie că este vorba de pui, curcan, porc sau vițel, care sunt date prin făină, ou și pesmet. Crusta crocantă ce se formează în urma prăjirii oferă un gust deosebit, făcându-te să îndrăgești acest preparat.

Însă, cum gastronomia este într-o continuă evoluție, experții în bucătărie găsesc mereu modalități de a îmbunătăți rețetele.

Cel mai nou truc este să înlocuiești făina, oul și pesmetul cu unt și fulgi de porumb. Aceste două ingrediente vor oferi șnițelului textura crocantă pe care o adori, îmbogățind în același timp gustul preparatului.

Carnea se pune la marinat în unt topit, apoi se condimentează după preferință și se trece prin fulgii de porumb măcinați anterior. Șnițelele se prăjesc într-un vas cu ulei încins, iar ulterior se scot pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Ce să pui în tigaie înainte de a prăji șnițelele.

Trucuri pentru a obține șnițele delicioase, mai bune decât la restaurant

Desigur, șnițelul poate fi preparat din aproape orice tip de carne care este tăiată în bucăți suficient de mari.

Șnițelul de porc este, fără îndoială, gustos, suculent și plin de arome. Totuși, carnea de vițel, cu aroma sa lăptoasă, se potrivește excelent cu fulgii de porumb și untul. Chiar dacă este mai scumpă, merită să o folosești pentru șnițele atunci când bugetul îți permite.

Majoritatea rețetelor sugerează prăjirea șnițelului în baie de ulei, dar există și bucătari care preferă să-l gătească în friteuză. Totuși, această metodă poate crea probleme, deoarece friteuza face șnițelul extrem de crocant, un lucru care nu este pe placul tuturor. În plus, utilizarea untului, considerat esențial în ultima vreme pentru obținerea unui șnițel perfect și delicios, devine imposibilă în acest caz.