Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă pufos și gustos. Secretul celor mai iscusite gospodine

de: Mariana Olteanu
17 08. 2023

Piureul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate atât de adulți cât și de către cei mici. De regulă, acesta este folosit ca garnitură pentru diverse preparate. Chiar dacă poate părea banal, există un truc la care putem apela pentru a-l face să fie cu adevărat gustos. Iată de ce ai nevoie!

Secretul celui mai bun piure

Un rol important în obținerea piureului de cartofi perfect îl au și cartofii. După ce alegem cartofii, putem începe să preparăm rețeta. Tot ce trebuie să faci este să cureți cartofii de coajă și să-i tai în cuburi. Ulterior, aceștia se pun la fiert. Când aceștia sunt fierți, putem să-i zdrobim. Însă, înainte de a începe să-i zdrobiți, e necesar să puneți laptele și untul în compoziție. De asemenea, preparatul se asezonează după gust cu sare și piper.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care Florin Dumitrescu îl folosește la piure de cartofi. Așa îl face pufos și gustos

Cartofii ideali pentru piure

Pentru obținerea unui piure pufos și gustos, e necesar să alegem tipul de cartofii ideali. În acest sens, bucătarii ne sfătuiesc să optăm pentru cartofii albi.

Potrivit experților, cartofii albi conțin o cantitate mare de amidon. Astfel, nu ne vom face griji pentru textura piureului. Fără dar și poate, consistența va fi una mai cremoasă.

O parte din oameni preferă să prepare și piure din cartofi roșii. Însă, este indicat să nu amestecăm niciodată tipurile de cartofi pentru a face piure.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi înainte de a-l servi pentru un gust special. Vei fi lăudat pentru reţetă!

Timpul ideal de fierbere al cartofilor

Pe lângă tipul de cartofi folosiți, un alt lucru important este și în fierberea acestora. Este recomandat, ca în momentul în care-i punem la fiert să nu-i tăiem în cuburi prea mici. Există riscul ca aceștia să devină mai sfârmicioși.

De asemenea, e important să nu-i pui la fiert în apă rece. Mai mult, apa trebuie să depășească cu două degete nivelul cartofilor. Ulterior, se aduagă sare după gust și se lasă pe foc pentru 20 – 25 de minute sau până când furculița intră cu ușurință în ei. E important să lăsăm cartofii pe o tavă la odihnit. Astfel, gustul de unt și de lapte va fi mai pronunțat.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Ingredientul banal face minuni