Ce să pui în pârjoalele moldoveneşti pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret al gospodinelor din Moldova
În Moldova, gospodinele pregătesc destul de des pârjoale, un preparat extrem de delicios și gustos. Oricine le poate găti, însă este musai să știe ce ingrediente se adaugă în ele, pentru a ieși pufoase la interior şi crocante la exterior. Iată rețeta completă!
Ce să adaugi în pârjoalele moldoveneşti pentru a ieşi pufoase
Pârjoalele moldovenești sunt adorate de toată lumea. Se prepară rapid și simplu, însă rețetele pot varia de la gospodină la gospodină. Moldovencele au un ingredient special atunci când vine vorba de gătirea pârjoalelor.
Acest ingredient le ajută să iasă pufoase la interior şi crocante la exterior. Dacă v-ați întrebat despre ce e vorba, ei bine, este miezul de pâine. De fiecare dată când pregătesc pârjoale moldovenește, femeile din Moldova adaugă miez de pâine înmuiat în lapte. În continuare vă prezentăm rețeta completă de pârjoale moldovenește, pe care este musai să o încercați cât mai rapid!
Citește și: Ce diferențe sunt între chiftele și pârjoale, de fapt. Care îți plac mai mult?
Ingredientele de care aveți nevoie:
- 700 g carne vită
- 300 g carne porc
- 3 ouă
- 2 cepe
- 1 morcov
- un miez de pâine înmuiat în lapte
- o căpățână usturoi
- mărar, pătrunjel
- sare, piper, cimbru
- faină
- ulei.
Mod de preparare:
Prima dată se toacă carnea de vită și cea de porc și se lasă deoparte. Apoi ceapa și morcovul se toacă mărunt și se trag în tigaie, cu puțin ulei, până se înmoaie. Se adaugă și carnea și se lasă maxim cinci minute la foc mic.
Ulterior se pune și mujdeiul de usturoi, miezul de pâine înmuiat în lapte și stors, ouăle bătute bine, verdeața tocată mărunt, cimbru uscat, sare și piper. Se formează grămăjoare de carne, care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins! Se servesc calde, alături de un piure sau legume. Poftă bună!