27 feb. 2024 | 14:46

Ce să pui în pământ odată cu bulbii de lalele. Ingredientul de 1 leu care îţi va schimba complet grădina

Utile
Ce să pui în pământ odată cu bulbii de lalele. Ingredientul de 1 leu care îţi va schimba complet grădina
Ingredientul minune care ajută lalelele să crească sănătoase

Lalelele sunt adorate de toată lumea, mai ales că sunt ușor de cultivat și înveselesc grădinile în fiecare primăvară. Dacă sunteți fani ai grădinăritului, aflați ce să puneți în pământ odată cu bulbii de lalele. Ingredientul care le ajută să înflorească mai rapid. Mai jos vă arătăm cum faceți cel mai îngrășământ de casă.

Cum să faci lalelele să înflorească rapid

Dacă doriți ca primăvara să aveți grădina plină de culoare, ideal ar fi ca bulbii de lalea să fie plantați în luna noiembrie. Pentru ca aceștia să nu înghețe, se recomandă să fie puși la o adâncime de 5-6 cm. Mai mult de atât, pentru a ajuta lalelele să crească și să se dezvolte cât mai bine posibil, puteți folosi un ingredient puternic de bucătărie care funcționează ca un îngrășământ de înflorire super eficient: amidon de porumb.

Amidonul de porumb este unul dintre ingredientele de bucătărie care are numeroase beneficii, atât pentru piele și păr, cât și pentru plante. Știați că puteți folosi amidon de porumb pentru a crea un îngrășământ de casă care vă va ajuta lalelele din ghiveci să înflorească? Da, este adevărat.

Acest îngrășământ de casă este mai conomic, ușor de făcut și foarte eficient în creșterea și înflorirea lalelelor din grădină sau din ghivece. Iată cum să procedați!

Cum să pregătești un îngrășământ de casă pentru lalele

Amestecă 1 lingură de amidon de porumb și 1 lingură de cenușă de lemn într-un recipient cu jumătate de litru de apă. Dizolvați complet toate ingredientele, iar mai apoi udați amestecul în solul lalelelor. Aveți grijă să nu udați frunzele sau mugurii. Repetați procesul o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere.

Vezi și: Cum se udă lalelele după înflorire. Trucul pe care trebuie să îl știi

Beneficiile îngrășământului cu amidon de porumb pentru plante

Îmbunătățește structura solului: Deși amidonul de porumb nu conține nutrienții necesari pentru a face plantele să înflorească de la sine, crește porozitatea solului, ceea ce facilitează absorbția apei și a nutrienților de către rădăcini.

Ajută la reținerea umidității: Soluția de amidon de porumb ajută la reținerea umidității în sol, asigurându-se că rădăcinile de lalele primesc suficientă apă pe tot parcursul ciclului de creștere, în special primăvara.

Stimulează creșterea rădăcinilor: Carbohidrații prezenți în amidonul de porumb pot stimula creșterea rădăcinilor puternice, ceea ce favorizează absorbția nutrienților și promovează sănătatea generală a plantei.

Vezi și: Florile pe care să le plantezi în martie 2024. Vei avea o grădină ca în povești

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro