25 oct. 2022 | 14:59

Ce să pui în cafea pentru un gust special de dovleac. E aroma toamnei, iese fix ca la cafenea

Diverse
Ce să pui în cafea pentru un gust special de dovleac. E aroma toamnei, iese fix ca la cafenea
Ce să pui în cafea pentru un gust special de dovleac

Nu e nevoie să ieși în oraș pentru a te bucura pe deplin de aroma incredibilă ce face furori în cafenele în ultima perioadă. Pentru cei care aleg să se răsfețe cu licoarea neagră, am pregătit câteva rețete perfecte pentru toamnă. Află ce să pui în cafea pentru un gust special de dovleac.

Ce ingrediente să pui în cafea dacă îți dorești un gust special de dovleac

Pentru foarte mulți români, cafeaua a devenit o parte nelipsită din viața de zi cu zi. Este băută acasă, pe drumul spre locul de muncă sau școală, la birou, într-o cafenea, singur sau în compania altor persoane.

Chiar că alegi un espresso, cappuccino, flat white, macchiato, latte sau un ristretto, există câte o variantă ce să satisfacă toate preferințele, iar fiecare rețetă poate fi persoanlizată după gust sau poftă.

An de an, cafenelele din întreaga lume dau lovitura cu o băutură ce face furori în timpul lunilor de iarnă: celebra Pumpkin Spice Latte. După ce vei citi rândurile de mai jos, te vei putea bucura de aroma specială de dovleac chiar la tine acasă.

Băutura cu gust de toamnă este surprinzător de simplu de preparat acasă. Tot ce trebuie să faci este să pregătești același amestec de condimente pe care l-ai folosi când faci o plăcintă:

  • o linguriță de scorțișoară
  • o linguriță de ghimbir ras
  • o linguriță de nucșoară
  • o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • o jumătate de linguriță de ienibahar

Mod de preparare

Pune toate ingredientele de mai sus într-un recipient. Apoi, când vine momentul să prepari o ceașcă de cafea Pumpkin Spice Latte, nu va trebui decât să combini o jumătate de linguriță din acest amestec cu două lingurițe de piure de dovleac, două lingurițe cu miere, o ceaşcă şi jumătate de lapte, extract de vanilie şi două ceşti de cafea tare.

Se pun pe foc mediu piureul de dovleac, condimentele și mierea, se lasă în jur de un minut, după care se toarnă în vas laptele și vanilia. Amestecul nou format se pune într-un blender, se mixează aproape un minut, se adaugă cafeaua și este gata de savurat.