Ce să pui în borcanul cu castraveţi în oţet pentru un gust special. Va fi ca o salată, nu ai mai mâncat aşa ceva

de: Mariana Olteanu
03 08. 2023

Castraveții murați sunt vedetele acestui sezon. Fie că sunt consumați ca garnitură sau simpli, un lucru este cert, aceștia sunt delicioși. Foarte multe persoane se întreabă cum pot obține cei mai buni castraveți murați. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul celor mai delicioși castraveți.

Rețeta secretă de castraveți murați

La mare căutare în sezonul estival este și salata de murături, care se poate prepara fără prea mult efort. Mai mult, dacă sunt puși mai mulți castraveți în borcan, aceștia vor sta mai bine. Foarte multe gospodine se întreabă care este secretul celor mai buni murături. Pentru prepararea acestei rețete, vei avea nevoie de:

  • 1 kg castraveți
  • 2-3 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • lujeri și flori de mărar
  • 25 gr sare pentru murături
  • 1 litru de apă
  • 1 lingură de oțet/borcan
  • 1 lingură cu boabe de muștar
  • 1 lingură cu boabe de piper
  • puțin hrean.

Te-ar putea interesa și: Ce soiuri de castraveți sunt bune pentru murat și conservare. Multe românce nu știu și se aleg cu borcanele stricate

Mod de preparare

Primul pas în prepararea murăturilor constă în spălarea borcanelor. Recipientele în care vor fi puse legumele, trebuie să fie foarte bine curățate. Pentru o curățare corectă e necesar să folosiți detergent de vase. După ce sunt curate, acestea trebuie sterilizate.

Următorul pas constă în tăierea castraveților în felii rotunde, care măsoară între 4 și 6 mm. Feliile obținute se pun în apă foarte rece, cu cuburi de gheață. Dacă vei apela la acest truc, vei observa că legumele se vor păstra crocante.

Te-ar putea interesa și: De ce să pui o felie de pâine deasupra castraveţilor muraţi. Secretul gospodinelor de la ţară

Ingredientul secret

Ulterior, se taie ceapa, usturoiul și hreanul în felii subțiri. Aceste ingrediente vor oferi un gust aparte murăturilor. Gustul acestora va fi unul picant. La sfârșit, separă florile de mărăr de tulpini. E necesar ca tulpinile să fie tăiate în bucăți.

Pentru o sarmură perfectă e necesar să măsurați cantitatea de apă pentru toate borcanele. Primul pas constă în așezarea frunzelor de mărar la fundul borcanului. Apoi adaugă feliile de castraveți alternând cu cele de ceapă și de usturoi. Printre ele, ai grijă să strecori tulpinile rupte de mărar dar și de hrean. Este indicat să nu pui foarte mult hrean. În caz contrar, gustul va fi unul diferit.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cei mai buni castraveți murați. Femeile de la țară îl folosesc de sute de ani