14 aug. 2023 | 13:06

Ce să pui în borcanele de castraveţi pentru a rezista mai mult timp. Aşa rămân crocanţi toată iarna

Diverse
Ce să pui în borcanele de castraveţi pentru a rezista mai mult timp. Aşa rămân crocanţi toată iarna

Murăturile sunt vedetele iernii și majoritatea le pregătesc încă de pe acum, când toate legumele se găsesc foarte ușor. Printre cele mai îndrăgite sunt castraveții, dar pe care nu oricine știe să îi pregătească. Există un ingredient secret, care se pune în borcan ca să reziste mult mai bine.

Ce se pune în borcanele de castraveți ca să reziste

Castraveții murați sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor. Se pregătesc încă de pe acum pentru iarnă, dar trebuie să fim foarte atenți la ce ingrediente folosim, pentru a ne asigura că ne vom bucura de el în tot sezonul rece.

Este foarte important să urmăm îndeaproape rețeta și toate detaliile din ea. Iată aici una dintre cele mai interesante și utile rețete, cu ingrediente la care niciodată nu te-ai fi gândit:

-castraveți

-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)

-țelină

-lăstari de vișin

-cuișoare

-fire de mărar

-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă).

Te-ai întrebat la ce ajută lăstarii de vișin și mărarul? Ei bine, se așază în partea de jos a borcanului și, pe lângă faptul că dau o aromă specială, ajută legumele să nu se lovească între ele.

Cuișoarele vor da și ele o aromă specială și vor ajuta legumele să se conserve mai bine. Nu te teme să experimenteze gusturi speciale și arome ciudate, pentru că ele pot face minuni.

Trucuri pentru cele mai bune murături

Alegerea celor mai bune ingrediente este primul pas către murături reușite. Asigură-te că legumele sunt proaspete, fără semne de deteriorare.

Sarea este esențială pentru procesul de murare. Optează pentru sare de mare sau sare fără iod, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Spală și sterilizează borcanele înainte de a adăuga legumele. Acest lucru va preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Lăsă murăturile să se mirese la temperatura camerei timp de câteva zile sau săptămâni, în funcție de preferințe. Gustul va evolua pe parcursul murării.

După ce murăturile sunt gata, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o pivniță sau un cămară.

Asigură-te că deguști murăturile înainte de a le servi. Dacă simți că mai este nevoie de mai mult timp pentru a-și dezvolta gustul, lasă-le să se mureze în continuare.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro