Checul este un desert foarte delicios și pe placul tuturor, deoarece există foarte multe rețete, cu diferite ingrediente. Secretul este să iasă aluatul pufos. Puteți încerca rețetă din rândurile următoare.
Checul este un desert pentru toată lumea. Fie că vă plac fructele de pădure, bananele sau alte fructe, le puteți adăuga fără probleme în acest desert. Este foarte versatil. Astăzi vă vom prezenta o rețetă de chec cu nucă și banane.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Începem prin a pasa bine banalele într-un bol încăpător, după care adăugăm peste uleiul și esența de vanilie. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
Într-un bol separat, amestecăm zahărul, făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Treptat, încorporăm ingredientele uscate în amestecul de banane, amestecând continuu, ușor.
După, adăugăm nucile tocate în prealabil și amestecăm până se distribuie uniform în aluat. Turnăm compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină sau cu ulei, după preferințe.
Compoziția se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, maxim o oră. O altă metodă pentru a vedea dacă este gata este să vedem dacă trece testul scobitorii.
Checul cu lămâie este un desert răcoros, perfect pentru această perioadă. Se poate servi alături de o limonadă, iar gustul este inconfundabil. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Mai întâi, separăm ouăle, iar albușurile se bat bine, după care adăugăm sare și zahărul pudră. Separat, amestecăm gălbenușurile împreună cu uleiul și apa, apoi le adăugăm peste spuma făcută din albușuri și amestecăm până obținem o cremă omogenă.
Adăugăm făina și amestecăm ușor, de sus în jos, cu o paletă de silicon sau o lingură de lemn. Treptat, amestecăm ușor și adăugăm celelalte ingrediente. Ungem tava cu uleiul de cocos sau puțin unt și turnăm compoziția.
În cuptorul preîncălzit, se lasă la copt circa 20-25 minute la foc mediu. Lăsăm checul puțin la răcit după ce în scoatem din tavă. Adăugați puțin zahăr pudră și poftă bună!