Ce să presari la rădăcina orhideelor în luna octombrie. Vor înflori spectaculos, e trucul de aur al grădinarilor de top

de: Sabina Anastasia
13 09. 2023

Dacă îți place să îngrijești plante, mai mult ca sigur ai în locuința ta și o orhidee. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să aplici la rădăcina orhideei în luna octombrie pentru a înflori frumos. Este trucul pus în practică de grădinari pentru a se bucura de o creștere spectaculoasă a florii.

Cum faci orhideea să înflorească toamna

În sezonul de toamnă, multe plante, printre care și orhideele, nu mai înfloresc. Există o modalitate foarte ușoară de a spori înflorirea plantelor din locuință în perioada rece a anului. În acest sens, este suficient să folosești un îngrășământ de casă, în cazul de față fiind vorba despre orez.

Unii grădinari presară boabe de orez direct pe solul florii, însă există alte metode mai eficiente de a asigura plantei toate substanțele necesare pentru a crește. Orezul este bogat în amidon, un nutrient esențial pentru plante care trebuie să înflorească.

Pe lângă amidon, care încurajează înflorirea orhideei, orezul conține și potasiu, ce luptă împotriva stresului hibrid, fosfor, ce ajută la însănătoșirea rădăcinilor plantei și magneziu, o componentă esențială a clorofilei, pigmentul verde care dă culoare plantelor și le permite să efectueze fotosinteza.

Metode de aplicare a îngrășământului cu orez

Orezul poate fi folosit în mai multe moduri pentru a acționa ca un îngrășământ pentru orhidee, în sezonul de toamnă. Poți pune o mână de orez în 1 litru de apă, amestecând cele două produse, pentru ca orezul să elibereze amidonul și alți nutrienți din compoziția sa.

Apoi, cu ajutorul unei strecurători, separă apa cu amidon de boabele de orez. Toarnă apa cu amidon într-un recipient și folosește-o pentru a uda orhideea din locuința ta. Procedând astfel, te vei asigura că planta va înflori chiar și în perioada rece a anului.

O altă metodă de a îngriji orhideea presupune adăugarea unei linguri de oțet alb în apa de orez pe care ai strecurat-o anterior. Amestecă bine cele două ingrediente, iar la final depozitează îngrășământul de casă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează solul plantei cu acesta.

Te-ar putea interesa și: Orhideea înflorește tot anul și are flori luxuriante. Grădinarii recomandă aplicarea acestui truc

În afară de substanțele nutritive de care va beneficia orhideea dacă folosești orezul, vei reuși să ții la distanță și insectele. Ideal este să folosești îngrășământul pe bază de orez în sezonul de primăvară și în cel de toamnă. În aceste intervale, plantele intră în faza de creștere și au nevoie de el.