Ce să presari la rădăcina bujorilor pentru a sta înfloriţi până în iunie. Aşa te bucuri de ei săptămâni la rând
Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase plante de primăvara. Au flori mari și elegante, iar aroma lor este pur și simplu îmbietoare. Dacă îți plac, avem o veste bună pentru tine: poți să prelungești perioada lor de înflorire. Playtech Știri îți explică ce să presari la rădăcina bujorilor astfel încât să te poți bucura mai mult timp de ei.
Cum îngrijești bujorii din grădină
Bujorii sunt flori sensibile și mult apreciate de românce, mai ales după ce încep să înflorească. Nuanțele vibrante ale petalelor oferă o eleganță spectaculoasă grădinii tale. Sunt plante clasice, care pot prospera zeci de ani în condiții de minimă îngrijire, atât timp cât sunt plantate într-un sol care să le satisfacă nevoile.
În cazul bujorilor, este absolut necesar ca plantarea să se facă în mod corect încă de la început. Aceste flori sunt destul de temperamentale când vine vorba despre mutarea lor odată ce au prins rădăcini într-un anumit sol. În același timp, trebuie să ai grijă ca fiecare floare să aibă suficient spațiu pentru a se dezvolta fără să fie înghesuită.
Plantează bujorii la o anumită distanță de copaci și arbuști, astfel încât să nu aibă concurență în privința apei și a nutrienților. Acestor flori le place solul umed și bine drenat și, în mod ideal, ar trebui să primească, săptămână de săptămână, câte cinci centimetri de apă.
Bujorii nu sunt deloc rezistenți la secetă, însă pot să prospere în zone relativ umede. În același timp, trebuie să ai grijă să rupi buruienile imediat ce apar, ca să nu sufoce planta. Atât timp cât respecți condițiile minime de îngrijire, florile ce vor înflori vor arăta pur și simplu spectaculos!
Ce să presari la rădăcina bujorilor
Perioada de înflorire a bujorilor variază de la sfârșitul primăverii până la sfârșitul verii, în funcție de soiul pe care îl ai în grădină. Cele mai comune specii, însă, nu înfloresc decât în perioada aprilie-mai. Dacă îți plac bujorii și vrei să te bucuri de ei până în luna iunie, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică secretul prelungirii înfloririi lor.
Pentru a te bucura de o perioadă mai lungă de înflorire, trebuie să ai grijă să fertilizezi bujorii, adică să îi hrănești cu substanțe nutritive. În acest sens poți să folosești un îngrășământ chimic sau unul natural. Este, totuși, recomandat să folosești produse cât mai puțin nocive.
La capitolul îngrășământ chimic, se recomandă utilizarea unui complex cu azot sau granule de Nitroammofoska, pe care trebuie să le prepari astfel: 1 lingură de agent și 1 linguriță de azotat de amoniu la 10 litri de apă. Ca îngrășământ natural, poți folosi infuzie de gunoi de grajd, excremente de păsări și chiar iarbă.
Ce este important, în cazul bujorilor, este ca în momentul în care presari îngrășământul la rădăcina lor, să o faci simultan cu udarea. Dacă vremea este uscată în ziua fertilizării, udă planta înainte de a a aplica îngrășământul cu una, două găleți de apă.