Ce să presari la baza răsadurilor de roşii pentru o cultură bogată. Nu vei mai avea ce face cu ele, aşa multe se vor coace în acelaşi timp
Roșiile sunt una dintre acele culturi de care oamenii nu se mai satură, și este mai bine să ai o recoltă bogată de roșii decât să nu ai suficiente. Dacă vrei o recoltă de roșii cu randament ridicat, este important să știi ce să presari la baza răsadurilor de roşii pentru o cultură bogată.
Roșiile sunt dificile și selective
Nimic nu se compară cu roșiile proaspete, cultivate în casă. Nu contează dacă le conservi sau nu, există atât de multe rețete care folosesc roșii proaspete, cum ar fi salatele cu roșii și busuioc și nu numai.
Problema este că roșiile sunt, de asemenea, una dintre cele mai dificile plante de cultivat, mai ales pentru noii grădinari. Ele sunt susceptibile la o serie de probleme diferite, cum ar fi putregaiul final al florilor și fuzarioza.
Așa că este extrem de important să știi la cât timp se udă semințele de roșii, precum și ce să presari la baza răsadurilor de roşii pentru o cultură bogată.
Plantele de tomate sunt selective în ceea ce privește tehnicile de udare și au nevoie de mai mult îngrășământ decât majoritatea plantelor. Din fericire, prin utilizarea câtorva trucuri simple, vei crește dramatic recolta de roșii și vei diminua posibilitatea ca plantele să moară.
Ce să presari la baza răsadurilor de roşii pentru o cultură bogată
Cheia pentru a ajuta plantele de tomate să crească mai repede este nutrienții și mai mulți nutrienți, asta implicând și ceea ce presari la baza răsadurilor de roşii, având în vedere că au nevoie de un aport constant de hrană pe tot parcursul sezonului de creștere. Și nu uita că ai nevoie de distanţa între rândurile de roşii pentru a avea culturi bune și rapide.
Așa că grădinarii trebuie să se asigure că paturile lor de grădină au un sol pregătit corespunzător și că aplicațiile de îngrășăminte sunt sincronizate. Toată lumea se gândește la macronutrienți atunci când vine vorba de creșterea plantelor. Azotul, potasiul și fosforul sunt cei trei mari, dar să nu uităm de importanța micronutrienților.
Plantele de tomate au nevoie de o mulțime de micronutrienți, cum ar fi magneziul, dacă doriți ca plantele să crească rapid. Atunci când plantele suferă de o deficiență de magneziu, ele sfârșesc prin a avea o creștere întârziată, deoarece acest nutrient ajută plantele să absoarbă corect azotul și fosforul.
Este ușor să uităm de cei mici, dar când vine vorba de a avea plante sănătoase și cu creștere rapidă, asigurarea plantelor cu toți nutrienții de care au nevoie este cheia.
Folosește mulciul în jurul răsadurilor de roșii
Mulcirea în jurul plantelor nu are doar scopul de a păstra grădina cu un aspect plăcut. Este una dintre cele mai bune modalități de a crește recolta de roșii fără a face muncă suplimentară. Încearcă să adaugi mulci organic în jurul plantelor, cum ar fi frunze mărunțite, iarbă tăiată și paie.
Adăugarea de mulci în jurul plantelor de roșii oferă mai multe beneficii, cum ar fi:
- Reține umiditatea în sol și reduce frecvența cu care trebuie să uzi.
- Suprimă buruienile care ar putea crește în jurul plantelor și care concurează pentru nutrienți.
- Reglează temperatura solului, menținându-l mai cald primăvara și mai răcoros vara.
- Reduce eroziunea solului.
- Împiedică apa să stropească solul pe frunzele plantației, ceea ce răspândește bacteriile și bolile.
Poți să presari la baza răsadurilor de roşii fertilizatori și compost cu boabe de cafea
Cel mai bun îngrășământ pentru roșii depinde de nutrienții pe care îi aveți deja în sol și de stadiul în care se află în ciclul de creștere. Plantele de tomate se bazează foarte mult pe NPK, azot, fosfor și potasiu, dar cantitățile de fiecare nutrient de care au nevoie variază pe măsură ce cresc de-a lungul ciclului lor de creștere.
Atunci când cumpărați îngrășăminte comerciale, acestea au o serie de numere, cum ar fi 10-10-10-10, care reprezintă fiecare element (N-P-K). Astfel, când cumpărați un 10-10-10-10, înseamnă că îngrășământul conține 10% azot, 10% fosfor și 10% potasiu.
Plantelor de roșii le place zațul de cafea, deoarece conține azot. Poți adăuga zațul de cafea la compost sau îl poți folosi direct în grădină ca îngrășământ organic. Zațul de cafea nu ar trebui să reprezinte niciodată mai mult de 20% din materialele din compost, așa că nu exagera.
Dacă preferi să folosești zațul de cafea în jurul plantelor, întinde un strat de un centimetru și jumătate în jurul bazei plantelor de roșii. Apoi, așează cinci-șase centimetri de mulci organic peste zațul de cafea. Acestea vor da plantei un mic impuls de azot, iar dacă nu asimilează acești nutrienți, așa îți dai seama dacă roșiile din grădină s-au îmbolnăvit
Concluzie
După cum vezi, cultivarea, creșterea, întreținerea și culegerea roșiilor nu este chiar atât de simplă, chiar dacă este una din cele mai des întâlnite legume în grădinile noastre. Acum cam știi ce ai de făcut, în rest va trebui să te apuci de treabă. Baftă!