Ce să nu mai faci niciodată între 11:00 și 13:00. Este un pericol pentru tine, mare atenție
La rândul lor și organele au un orar de funcționare, cunoscut drept ceasul energetic al organismului. Fiecare organ are o activitate maximă de funcționare de aproximativ 2 ore și ore de repaus. Medicii vin cu o serie de recomandări cu privire la lucrurile pe care nu ar trebui să le faci în anumite intervale, precum 11.00 și 13.00.
Ce să nu faci între orele 11.00-13.00
Medicina tradițională acordă o atenție deosebită accestui ceas energetic al organismului. Spre exemplu, în intervalul 11.00-13.00 inima funcționează la nivel maxim. Din acest motiv, aceasta trebuie protejată.
Este indicat ca în acest interval de timp să nu consumați alimente grele și grase. De asemenea, este indicat să nu faceți eforturi fizice mari. Tot în acest interval, stomacul se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea.
”Inima funcționează cel mai bine în perioada 11:00-13:00. Inima funcționează 24 din 24 ca să putem trăi, dar în această perioadă este activitate maximă și inima are nevoie de energie. De aceea, în această perioadă 11:00-13:00 v-aș recomanda să nu încercați să faceți exerciții fizice intense, să nu mâncăm gras”
Citește și: Care dietă e cea mai benefică pentru a avea o inimă sănătoasă
Cum poți ajuta inima?
Totodată, medicii vin și cu o serie de sfaturi cu lucrurile pe care le putem face. Spre exemplu, putem să consumăm alimente bogate în omega 3, 6, 9. În această categorie, intră suplimentele cu ulei de pește sau nuci, caju, migdale.
”Putem să-i dăm în această perioadă inimii ce are nevoie, omega 3, 6, 9, deci suplimentele cu ulei de pește sau nuci, caju, migdale. Activitatea fizică intensă poate fi desfășurată foarte bine între orele 9:00 și 11:00. Atenție, statusul energetic atunci este maxim memoria, concentrarea, deci dacă avem de rezolvat probleme, examene este perfect. Dacă trebuie să plecăm la drum, este momentul optim pentru că atenția și reflexele sunt la cote maxime.”
Citește și: Alimentul minune care te ferește de infarct. Ce trebuie să mănânci pentru o inimă sănătoasă
”Prevenția este cel mai bun medicament”
Ținând cont de aceste sfaturi, vom putea avea o inimă sănătoasă. Mai mult, medicii atrag atenția și susțin că prevenția este cel mai bun medicament.
”Prevenția este cel mai bun medicament. Dacă noi vedem că avem niște probleme la anumite ore ale zilei sau ale nopții, este foarte important să studiem, să mergem la un medic și să le acordăm importanță, pentru că în faza de simptom, totul poate fi tratat și organismul poate fi echilibrat”, a explicat medicul Ruxandra Constantina la Antena 3 CNN.