Dantura reprezintă cea mai de preț carte de vizită, așa că este de datoria noastră să ne asigurăm ca dinții noștri să fie mereu în cea mai bună stare. Noi îți spunem ce să nu faci niciodată atunci când te speli ep dinți. Nu ai fi crezut, dar și tu faci greșealaasta.
Un periaj dentar corect ne poate scăpa de multe probleme stomatologice, însă, din păcate, numărul persoanelor care nu acordă importanta necesară periajului dentar este destul de mare. Când ne spălăm pe dinți, îndepărtăm placa bacteriană, care se lipește de suprafața dintelui și provoacă afecțiuni gingivale și carii. De aceea este crucial să nu neglijăm spălatul pe dinți.
Un medic stomatolog avertizează că nu trebuie să mai faceți asta niciodată atunci când vă spălați pe dinți. Potrivit The Mirror, un dentist cunoscut din Marea Britanie a împărtășit unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii în mod frecvent atunci când se spală pe dinți.
Potrivit doctorului Sahil Patel, una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este să udați periuța de dinți înainte de a adăuga pasta de dinți. Expertul, fondator al Marylebone Smile Clinic, a explicat: „Dacă uzi periuța de dinți înainte de a pune pasta, o diluezi.
În mod normal, un periaj dentar ar trebui sĂ dureze minimum 3-4 minute, însă, de cele mai multe ori, el este făcut pe fugă, dimineața, înainte să ieșim din casă sau seara, înainte de culcare, când suntem prea obosiți ca să ne spălăm pe dinți așa cum trebuie.
Potrivit Fundației pentru Sănătate Orală, două treimi dintre oameni își clătesc gura imediat după periaj, pentru a elimina resturile de pastă de dinți. Se pare că acest obicei este complet greșit. Specialiștii spun că, prin clătire, practic, anulăm cele mai importante avantaje ale spălării dinților. Și asta pentru că nu actul de spălare în sine aduce beneficii dinților și gingiilor, ci pasta de dinți.
De asemenea, clătirea gurii după spălarea dinților elimină și ingredientele din pasta de dinți, iar cel mai important este fluorul. Acesta este ingredientul principal în pasta de dinți, întărind smalțul dinților, înlocuind mineralele pierdute, acționând pentru a preveni cariile dentare și ajutând la reducerea nivelului de acid pe care îl produc dinții.
Citește și: Pot oamenii de știință să crească dinții la loc? Ce spun cercetătorii