Ce să nu faci niciodată de Solstițiul de iarnă, pe 22 decembrie. Este o mare greșeală
Mii de oameni pasionați de solstițiu vor petrece o zi întreagă încercând să acorde importanța cuvenită ritualurilor și activităților specifice sezonului. Pe 22 decembrie 2023 va fi cea mai scurtă zi a anului și, totodată, cea mai lungă noapte. Ce greșeală trebuie să eviți să faci în această perioadă.
Când va avea loc Solstițiul de iarnă 2023
În anul 2023, Solstițiul de iarnă cade pe 22 decembrie, marcând începutul iernii din punct de vedere astrologic, în ciuda faptului că există cunoscutele sezoane meteorologice care marchează iarna ca începând din luna decembrie și finalizându-se în luna februarie.
După Solstițiul de iarnă, zilele se vor lungi, iar nopțile se vor scurta până la solstițiul de vară, care va avea loc pe data de 20 iunie 2024. Până atunci însă, românii se mai pot bucura de nopți odihnitoare.
Citește și: Solstițiul de iarnă 2023. Când are loc și cum ne afectează
Monumentele des vizitate de oameni în perioada Solstițiului de iarnă
Solstițiul de iarnă este și ziua în care înclinarea pământului față de Soare este maximă, ceea ce face remarcabilă lipsa luminii directe solare. Fascinația pentru mișcarea solară i-a determinat pe oameni să construiască monumente precum Stonehenge în Anglia și Newgrange în Irlanda.
Există numeroase tradiții și obiceiuri practicate în diverse culturi în ziua Solstițiului de iarnă, unele dintre ele presupunând vizitarea monumentelor precum cele amintite.
Ce tradiții respectă diverse culturi din lume în această zi
Civilizațiile antice au fost mult timp fascinate de mișcarea soarelui, permițând culturilor precum Maya să urmărească cu exactitate mișcarea acestuia și să creeze calendare complexe și precise. Alții și-au arătat interesul prin construirea de monumente precum Stonehenge în Anglia și Torreon în Peru.
Unele dintre aceste tradiții vechi de secole sunt amintite și astăzi. Mii de oameni călătoresc la Stonehenge, care a fost construit pentru a se alinia cu soarele în timpul solstițiilor și pentru a vedea răsăritul soarelui. Evenimentul este, de asemenea, transmis în direct pe site-ul English Heritage.
Austriecii sărbătoresc Solstițiul de iarnă călătorind la Hollabrunn, pentru a vedea oameni îmbrăcați în Krampus – pe jumătate demon, pe cealaltă jumătate capră, care pedepsește copiii care se comportă urât în sezonul de Crăciun. Și românii au tradițiile lor.
Citește și: Tradiții și obiceiuri pentru Solstițiul de iarnă 2023
Ce să nu faci de Solstițiul de iarnă și de ce
Tradiția românească arată că, în ziua solstițiului de iarnă, forțele binelui și răului poartă o luptă foarte intensă. Cerurile se deschid, la fel ca și adâncurile pământului. În această perioadă, niciun om nu ar trebui să gândească negativ. Se spune că cine va face acest lucru va avea parte de greutăți în noul an.
În ziua solstițiului de iarnă este important ca oamenii să gândească doar pozitiv. Toate rugile trebuie să fie îndreptate spre cer, unde-și vor găsi rezolvare. Cei descurajați trebuie să aibă încredere că lucrurile se vor așeza la locul lor. Poți face rugi în jurul focului, pentru a te asigura că vor da rezultate degrabă.