Ce să faci pentru a scăpa de gustul amar al vinetelor. Trucul funcționează perfect

Ce să faci pentru a scăpa de gustul amar al vinetelor. Trucul funcționează perfect
Cum scapi de gustul amar al vinetelor

Ce să faci pentru a scăpa de gustul amar al vinetelor, potrivit marilor bucătari. Trucul funcționează perfect dacă se ține cont de sfaturile date. Așadar, ce ai de făcut pentru a avea niște vinete perfecte, vezi în rândurile de mai jos.

Cum să scapi de gustul amar al vinetelor. Durează 30 de minute

Vinetele se situează printre legumele cu cele mai multe beneficii pentru organism, situându-se pe locul al doilea dupa varză din punct de vedere al proprietatilor anticancerigene, însă sunt și foarte pretențioase la gătit.

Dacă îți place să mănânci vinete, însă te confrunți desori cu gustul amar al acestora, trebuie să știi că există metode simple de alungarea a acestui gust, fără a reduce din calitățile legumei.

Cum ar trebui consumate vinetele

Nutriționiștii recomandă să consumăm vinetele preparate în cât mai multe feluri, însă chiar și așa cele mai benefice preparate pentru organism sunt salata și sucul de vinete.

Vinetele au un conținut însemnat de apă, adică peste 90%, însă mai conțin și cantități mari de potasiu, magneziu, vitamina A, vitamina C și calciu. În plus, aceste legume contribuie la scăderea nivelului colesterolului din sânge și la îmbunătățirea circulației.

Vinetele ar trebuie consumate cât mai des

Indiferent de varianta pe care o preferați pentru a prepara vinetele, trebuie să țineți cont de toate aceste proprietăți benefice ale vinetei. Această legumă trebui pusă pe lista ta mai mereu atunci când te duci la cumpărături.

Cei care se feresc de consumul de vinete din cauza unui gust amar care mai apare câteodată trebuie să procedeze în acest fel. În primul rând, vinetele se taie în cubulețe, după care se așează într-un bol și se presara sare din belșug peste ele. Acestea trebuie lăsate așa timp de minim 30 de minute. Apoi, vinetele se clătesc sub jet puternic de apă. De acum poți să le prepari așa cum ai visat.

Cum îndepărtează sarea gustul amar al vinetelor

Sarea este cea care ajută la îndepărtarea gustului amar al vinetelor pentru că aceasta absoarbe apa din legume și, odata cu ea, substanțele care dau această senzație neplăcută la gust.

De asemenea, unul dintre sfaturile de care ar trebui să ții cont pentru a nu te confrunta cu o asemenea problema culinară constă în alegerea unor vinete tinere, mai ales în sezonul în care acestea apar. Atunci când este vorba despre alte perioade ale anului, această metodă te va ajuta să rezolvi rapid problema legată de amăreala vinetelor.

Urmăriți Playtech.ro și pe