Pe măsură ce temperaturile scad, ne îndreptăm spre robinetul de la calorifer, pentru a ne încălzi locuința, însă, de multe ori, avem parte de o surpriză neplăcută. Află, din rândurile de mai jos, ce să faci o dată pe an la calorifere pentru a avea căldură iarna. Este vorba despre un gest simplu, dar pe care mulți îl omit.
Ultimele zile de toamnă aduc, de regulă, valori tot mai mici în termometre. Cei mai mulți români se bazează pe caloriferele din casă pentru a-și încălzi locuința, însă prea puțini își dau seama că și acestea au nevoie de o îngrijire specială.
Un gest simplu, ce durează doar câteva minute, este, de fapt, cheia funcționării optime a acestora. Cu toate astea, mulți îl omit. Este vorba despre aerisirea caloriferelor, ce trebuie făcută doar o dată pe an. În timpul acestui proces, se vor elimina toate depunerile și elementele ce interferează cu funcționarea lor.
Tot ce trebuie să faci este să rotești puțin capacul de la capătul caloriferului și să pui sub el un castron sau un vas încăpător. Așteaptă până când nu mai iese aer din el, doar picături de apă. După această curățare generală, rezultatul va fi o funcționare corectă la capacitatea maximă.
Acest gest simplu pe care îl putem face o dată pe an va fi cel mai bun mod de a ne menține casa caldă.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui o frunză de dafin pe caloriferul tău iarna. Trucul care te va uimi
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunțat că probele la cald pentru consumatorii din Capitală au început din noaptea de 16 spre 17 octombrie. Reprezentanții instituției au precizat că „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”.
”Vă reamintim că începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, se va face potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, respectiv: «începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici»”, a mai menţionat Termoenergetica.
Te-ar putea interesa și: De unde se începe aerisirea caloriferelor. Greșeli pe care trebuie să le eviți înainte de a porni centrala termică