Ce să faci dacă ți-ai găsit locul de parcare ocupat de altă mașină. Explicațiile Poliției
Cu siguranță șoferii au fost puși deseori în situația în care să nu mai aibă locul de parcare când ajung cu mașina acasă. Orașele mari sunt pline de vehicule, iar locurile libere în care ar putea să parcheze pare că sunt din ce în ce mai puține pentru nevoile cetățenilor. Ce poți să faci în cazul în care te afli în această situație? Cum trebuie să procedezi? Iată explicațiile Poliției Române!
Ce faci dacă locul de parcare îți este ocupat: explicațiile Poliției
Cu siguranță toți șoferii și-au găsit măcar o dată locul de parcare ocupat când au ajuns acasă cu mașina. Numărul mașinilor a crescut incredibil de mult în ultimii ani, iar mai ales în orașele mari locurile de parcare nu mai fac față vehiculelor prea multe.
Fiecare conducător auto se descurcă așa cum poate și parchează de cele mai multe ori unde găsește. Deseori apar conflicte în trafic din lipsa spațiului de parcare. Cei din Capitală pot să rezerve un loc special pentru tot anul, la Primărie. Cu toate astea, se poate întâmpla ca un cetățean să își lase mașina chiar acolo.
Dacă ți s-a întâmplat asta, cea mai bună metodă este să apelezi la Poliția Locală și să anunți ocuparea abuzivă a locului de parcare. Aceasta este singura metodă legală prin care să îți recuperezi simplu zona plătită de tine. Trebuie să dovedești că îți aparține, iar mai apoi oamenii legii vor lua măsurile care se impun unei astfel de situații.
,,Are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului”
„Se sesizează Poliția Locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Odată ajunşi, poliţiştii vă vor cere să faceţi dovada faptului că aţi achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie să aveţi actele care demonstrează acest lucru la îndemână.
Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată. Pentru început, va primi avertisment, apoi amendă, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul”, a explicat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, potrivit click.ro.
Există și situația în care un conducător își asumă că parchează într-un loc necunoscut și poate deja deținut de cineva. Acesta lasă în mașină un număr de telefon pe un obiect cât mai aproape de geam pentru a fi cât mai vizibil. Cel din urmă poate fi sunat și rugat să își mute vehiculul pentru a evita apariția organelor de Poliție.