Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare. Secretul gospodinelor iscusite

de: Sabina Anastasia
05 03. 2023

Tu știi ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare? Nu trebuie să arunci preparatul. Îl poți consuma, dacă știi cum să neutralizezi sarea în exces. Playtech Știri îți explică cum să procedezi pentru a reechilibra aromele. Numai gospodinele iscusite procedează astfel. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare

Tuturor ni se întâmplă să adăugăm mai multă sare decât este necesar în mâncare. Chiar și marii bucătari fac această greșeală uneori. Nu înseamnă că mâncarea trebuie aruncată sau că nu mai poate fi folosită. Atât timp cât gustul sării este neutralizat corespunzător, preparatul poate fi servit cu încredere la masă.

Există unele ingrediente care au rolul de a neutraliza aroma sărată a preparatelor. Dacă le folosești, la final mâncarea va fi atât de gustoasă încât nimeni nu-și va da seama că ai presărat prea multă sare în primă fază. Playtech Știri îți dezvăluie trucul gospodinelor iscusite. Iată ce ingredient face diferența!

Știai că o bucată de cartof crud poate absorbi excesul de sare dintr-un preparat? Dacă ai gătit supă sau tocană și ai adăugat prea multă sare, nu te panica. Pur și simplu stinge focul, curăță o bucată de cartof, spal-o și adaug-o în mâncare. Lasă cartoful crud în preparat pentru zece minute, după care scoate-l.

Poți gusta din mâncare, înainte de a o servi la masă. Vei observa că aroma s-a reechilibrat, iar gustul sărat excesiv a dispărut. Garantat, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Trucul cu cartof crud este eficient și în cazul altor mâncăruri, nu doar pentru supă sau tocană. Așa salvezi mâncarea prea sărată.

Trucuri cu care reechilibrezi aroma preparatelor

Există și alte secrete la care poți apela pentru a scăpa de aroma sărată a preparatelor. Dacă nu ai vreun cartof crud la îndemână, poți adăuga acid în mâncare. Presară puțin suc de lămâie sau oțet de mere pe alimentele sărate. Și sosul de roșii sau pasta de roșii este eficientă în acest caz. Salinitatea va fi imediat neutralizată.

Dacă prepari o mâncare cu chili, poți apela la condimente precum smântână, avocado și brânză ricotta pentru a reechilibra aroma. Sarea se va dilua ușor, iar mâncarea nu va mai avea gust la fel de sărat. Laptele integral sau alte tipuri de lactate pot acționa în același mod, creând o barieră împotriva salinității.

Citește și: Trucul genial pentru ca ciorba să nu iasă prea sărată. Apelează cu încredere la acest secret

Și zahărul poate funcționa în acest sens. Mâncarea în care se adaugă puțin zahăr alb, brun sau un îndulcitor precum siropul de arțar își va recăpăta gustul de la început. Nu adăuga îndulcitori în preparatele care nu trebuie să fie dulci, însă.