29 mart. 2022 | 16:14

Ce să faci dacă ai băgat benzină în loc de motorină și invers. Orice șofer trebuie să știe asta

News
Ce să faci dacă ai băgat benzină în loc de motorină și invers. Orice șofer trebuie să știe asta
Ce trebuie să faci dacă ai greșit carburantul

Probabil că multor șoferi li s-a întâmplat acest lucru, să pună motorină în loc de benzină sau invers. Din neatenție sau din simplu fapt că nu fac diferența între pompe, se poate întâmpla, însă nu este motiv de panică. Cel mai important este să nu mai porniți motorul și să circulați.

Ce trebuie să faci atunci când pui carburantul greșit

Indiferent dacă ești șofer începător sau unul cu zeci de mii de kilometri parcurși, există riscul să încurci pompele și să pui motorină în loc de benzină sau invers. Indiferent de motivul pentru care ai făcut această greșeală, trebuie să urmezi câțiva pași, astfel încât portofelul tău să nu aibă de suferit.

Cum am spus și în primele rânduri, cel mai important este să nu pornești motorul, asta în cazul în care ți-ai dat seama de greșeala făcută în timp util. În cazul în care ți-ai dat seama prea târziu, motorul îți va da anumite semne. După ce ai realizat într-un final că ai greșit carburantul, trebuie să urmezi câțiva pași.

În primul rând, sună la o firmă de tractare și duci mașina la service. Dacă ai un prieten mecanic, cu atât mai bine. Acesta îți va scoate carburantul greșit din rezervor, apoi îți va curăța filtrul de combustibil. Cu toate acestea, cel mai recomandat este să fie schimbat cu unul nou.

Desigur, depinde și cât de mulți litri ai pus în rezervor. În cantități reduse, există șanse să nu aibă niciun efect negativ asupra motorului, însă în cantități mai mari, plus faptul că ai circulat cu carburantul greșit, nota de plată poate fi imensă.

La ce trebuie să fii atent atunci când alimentezi

Un prim sfat ar fi să nu fii distras de telefonul mobil sau de altcineva, deoarece riști să cauți pe internet „Ce se întâmplă, de fapt, dacă ai pus benzină în loc de motorină„. Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este să oprești motorul atunci când alimentezi. De asemenea, asigură-te că nu ai conectat nicio sursă de alimentare auxiliară precum încărcătoare de telefon sau brichetă.

Încearcă să eviți să umpli rezervorul mașinii tale prea mult, întrucât pot apărea scurgeri de benzină sau motorină, în funcție de carburantul de care ai nevoie. Dacă pui pistolul pe „automat”, acesta se va opri din alimentare atunci când rezervorul este plin.

Fumatul, de asemenea, poate produce incendii atunci când alimentezi. Temperatura la care benzina se poate aprinde variază între 200 și 400 de grade Celsius. Totodată, încearcă să eviți să aprinzi o brichetă sau un băț de chibrit lângă pompă.

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
INTERDICȚIA se va aplica peste tot în ROMÂNIA. Klaus Iohannis a semnat decretul chiar astăzi, 17 APRILIE
Capital.ro
Cât de înalt poate fi gardul dintre vecini. Legea pe care toți românii care stau la curte trebuie să o cunoască
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
LOVITURĂ pentru milioane de PENSIONARI! Adevărul despre CREȘTEREA PENSIILOR! E ȘOCANT
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro