18 iul. 2023 | 14:15

Ce să faci cu vinetele coapte pentru a scăpa de gustul amar. Detaliul care îţi salvează salata

Sfaturi Culinare
Ce să faci cu vinetele coapte pentru a scăpa de gustul amar. Detaliul care îţi salvează salata
Ce să faci cu vinetele coapte pentru a scăpa de gustul amar. Detaliul care îţi salvează salata

Salata de vinete este un preparat foarte iubit, perfect pentru vară. Deși pare ușor de pregătit, uneori poate fi cu adevărat o provocare pentru gospodine. Află care este greșeala pe care o comit deseori, încât salata ajunge să iasă amară, cu un gust mult prea înțepător. Să nu mai faci niciodată asta!

De ce iese salata de vinete amară

Salata de vinete este un preparat rapid și extrem de gustos, dar unele gospodine o dau în bară și poate deveni amară din mai multe motive. Una dintre cele mai întâlnite greșeli este coaja vinetelor, pe care o curăță mult prea târziu.

Este indicat să coacem vinetele la grătar sau pe grill, pentru că în cuptor vor căpăta un gust puternic de fum. După ce ne-am asigurat că sunt bine coapte, trebuie să curățăm imediat coaja de pe ele, pentru a nu căpătă un gust amar, de arsură.

Dacă folosiți la salată vinete care nu sunt complet coapte, acestea pot avea un gust amar. Vinetele coapte complet au o dulceață naturală și o textură cremoasă.

Vinetele conțin o cantitate semnificativă de apă. Dacă nu scurgeți excesul de lichid din vinetele coapte înainte de a le folosi în salată, gustul preparatului va fi unul amar, mult prea intens.

Pentru a scurge lichidul, puneți pulpa de vinete într-o sită și lăsați-o să se scurgă timp de aproximativ 30 de minute înainte de a o prepara.

Trucuri pentru o salată de vinete delicioasă

Pentru a obține o salată de vinete delicioasă, alegerea vinetelor proaspete și coapte este esențială. Când cumpărați vinete, asigurați-vă că au o coajă netedă, fără pete sau lovituri.

Evitați, de asemenea, vinetele care sunt prea moi sau au semne de degradare, precum și legumele mult prea mari, care sunt un semn al îmbătrânirii în cele mai multe cazuri.

Un alt truc pentru o salată perfectă constă în pregătirea legumelor. Înainte de a le coace, înțepați vinetele în mai multe locuri cu o furculiță, pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.

Pentru o salată specială, rafinată, adăugați zeama de lămâie sau oțet balsamic. Pentru un plus de prospețime, folosiți ierburi proaspete, precum pătrunjel sau mărar, sau condimente precum menta sau coriandrul, care se potrivesc perfect cu zilele toride de vară.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
UNGURII, campionii lumii. Diferență de la cer la pământ față de România
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro