Salata de varză este una dintre alegerile preferate ale românilor când vine vorba despre garnituri, mai ales pe timp de vară. Simplu și rapid de preparat, aceasta nu necesită foarte mult timp și foarte multe ingrediente pentru a ieși gustoasă și aromată. Are totuși un secret! Îl dezvăluim în rândurile de mai jos.
Salata de varză este una dintre cele mai simple și apreciate garnituri. Se regăsește pe rafturile tuturor supermarketurilor și în meniurile restaurantelor, dar o poți face și tu acasă, pentru a te bucura de savoarea ei oricând poftești.
Pașii sunt foarte simpli, iar mai jos îți spunem fiecare detaliu de care trebuie să ții cont pentru a prepara cea mai bună rețetă. Este perfectă de combinat cu o friptură făcută pe grătar sau un snițel făcut ca la mama acasă.
Ingrediente:
Citește și: A pus zahăr în cotorul de varză. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe, îți va schimba viața
Dacă te-ai întrebat de ce salata de varză făcută acasă nu iese niciodată ca cea de la restaurante, diferența o face un anume truc ce îi dă acea aromă senzațională.
Ei bine, pentru început, se ia varza și se curăță, se spală bine, după care se toacă fideluță. La pasul următor, varza se pune în apă clocotită cu sare și se lasă la fiert 15 minute.
După ce a expirat sfertul de oră, se scoate din apă și se lasă la răcit, după care se adaugă într-un recipient, o salatieră de preferat. Se condimentează cu piper, sare și ulei după gust, se amestecă bine, după care se toarnă și zeama de lămâie. Preparatul este acum gata de servit, alături de mâncarea ta preferată.
Important! Această salată se servește imediat ce este gata de preparat!
Te-ar mai putea interesa și: Cum se spală corect varza înainte de a fi folosită în salată. Greşeala făcută de toate gospodinele