Ce să faci cu roşiile înainte de a le pune în salată pentru un gust special. Aşa te vei bucura şi de mai multă zeamă

de: Sabina Anastasia
27 06. 2023

Playtech Știri îți explică ce să faci cu roşiile înainte de a le pune în salată, pentru a avea un gust deosebit. Dacă vei proceda astfel, preparatul va lăsa multă zeamă. Va fi perfect pentru zilele fierbinți de vară.

Ce să faci cu roşiile înainte de a le pune în salată

Salata de roșii este una dintre cele mai consumate mâncăruri în perioada sezonului cald. Compusă pe bază de roșii, așa cum spune și denumirea rețetei, castraveți, ardei și/sau alte legume, în funcție de preferințele fiecărui consumator, aceasta răcorește pe toată lumea în zilele fierbinți de vară.

În ultima perioadă, în România au fost anunțate temperaturi caniculare. Valorile termice au depășit deja, în unele regiuni, pragul de 35 de grade Celsius. Alimentele răcoroase sunt la mare căutare, în circumstanțele date. Dacă îți plac legumele, fără îndoială salata de vară este pe gustul tău.

Cum faci, însă, să obții un preparat cu multă zeamă? Secretul constă în folosirea unor roșii moi. După ce prepari salata propriu-zisă, ia câteva roșii moi, taie-le în două și dă pulpa acestora pe răzătoare. Preparatul va lăsa multă zeamă delicioasă, care va fi pe placul tău, fără doar și poate.

Playtech Știri îți prezintă în rândurile de mai jos o rețetă simplă de salată de vară. Dacă respecți toți pașii incluși la modul de preparare, nu ar trebui să dai greș. Nu te vei confrunta cu dificultăți, ci vei obține un preparat cu multă zeamă. Va fi pur și simplu delicios! Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Cum să prepari rapid salată cu multă zeamă

Ingrediente:

  • roșii;
  • ceapă;
  • castravete;
  • ardei gras;
  • sare;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • opțional: oțet, un cățel de usturoi sau puțin ardei iute tocat.

Mod de preparare:

  1. Se spală și se taie roșiile pe jumătate.
  2. Se scoate cotorul roșiilor și se taie legumele în bucăți potrivite.
  3. Se pun roșiile tăiate într-un vas de bucătărie.
  4. Se curăță, se spală și se taie ceapa solzișori.
  5. Se curăță, se spală și se taie castravetele rondele.
  6. Se curăță, se spală și se taie ardeiul fâșiuțe subțiri.
  7. Se adaugă toate legumele deasupra roșiilor, în vasul de bucătărie.
  8. Se asezonează salata de legume cu sare, se amestecă și se pune deoparte.
  9. Se iau câteva roșii moi, se taie în două, separat.
  10. Se ia pulpa roșiilor moi și se dă pe răzătoare, pielița se aruncă.
  11. Se adaugă în zeama lăsată de roșii ulei de floarea-soarelui și puțin oțet.
  12. Se asezonează salata de legume cu sare, se adaugă puțin usturoi și, după preferințe, ardei iute.
  13. Se toarnă sosul de roșii peste salată și se amestecă.

Salata de legume se poate servi la masă alături de brânză sau alte preparate preferate. Poftă bună!