Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase

Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase
Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase

La următoarea petrecere în aer liber din această vară, este posibil să fii în căutarea unor feluri de mâncare gustoase pentru a merge împreună cu rețetele tale preferate la grătar. Acolo aceste salate delicioase de vară vin la îndemână pentru crearea unui bol vibrant, folosind verdeață proaspătă și legume.

Rețete cu salate de vară delicoase ca după pandemie

Am rotunjit unele dintre cele mai bune salate care încorporează arome ale sezonului, de la roșii, porumb dulce și piersici suculente. Indiferent dacă este pentru un picnic sau doar o cină de în familie, aceste idei sunt perfecte pentru orice ocazie.

Dacă sunteți în căutarea unor idei de salate care vă vor face să vă simțiți mulțumiți și plini aveți nevoie de ceva ușor pentru a avea parte de o sărbătoare plină de vară, încercați salata Cezar la grătar sau salata de porumb carbonizat. Dacă ați încercat să adăugați mai multe idei de cină sănătoase în rutina dvs. săptămânală de masă, includeți aceste salate ca parte a repertoriului dvs. pentru cină sau pentru mese simple de 30 de minute.

3 rețete ușoare, rapide și gustoase cu produse proaspete

În afară de cele propuse anterior, mai există și alte rețete simple și fresh pentru vara aceasta, dacă mergem la un grătar sau doar dacă vrem să ne răcorim și să mâncăm ceva ușor. Așa că ne-am gândit să vă propunem trei dintre multele salate de vară care se fac repede, sunt gustoase și fresh.

Salata de roşii cu ceapă

Pentru început ne-am gândit la salata de roşii cu ceapă. Este simplu de făcut și o alegere ideală mai ales pentru zilele cu temperaturi ridicate de vară. Sănătoasă, uşor de preparat şi potrivită pentru cei care sunt la dietă, salata de roșii cu ceapă este una din salatele de vară care nu trebie să lipsească din meniul zieli.

Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase
Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase – Salata de roşii cu ceapă

O poți servi simplă sau ca și garnituriă la gratarele pe care le veți face în vara asta, indiferent că vorbim de pui, carne de proc sau celebrii mici. Dacă optezi doar pentru salată, poți adăuga brânză rasă pe deasupra şi focaccia.

Salata de castraveţi

O altă salată simplu de făcut și la fel de fresh este și salata de castraveţi. La fel ca cea anterioară, este la fel de simplu de făcut și nu necesită foarte multe incrediente. Secretul acestei salate este unul simplu, și anume să o lași măcar câteva ore, sau de ce nu, o zi, la rece, în frigider, după care se poate servi, ori ca și garnitură, ori simplă cu brânză rasă şi o lipie caldă.

Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase
Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase – Salata de castraveţi

Salata grecească

Ultima din cele trei rețete pe care vi le propunem pentru această vară este celebra salată grecească, ideală pentru zilele de vară. Ai nevoie de roşii zemoase, castraveți, brânză feta şi măsline sărate. Toate aceste incrediente dau un gust proaspăt și fresh.

Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase
Rețetă salată de vară. 3 rețete ușoare, rapide și gustoase – Salata grecească

În cazul acstei salate nu este nevoie să o lăsăm la rece, se poate servi imediat având alături o lipie caldă și crocantă, dar poate fi și ca garnitură la grătarul pe care-l veți face în weekend-ul ce stă să vină.

Weekend-ul ne bate la ușă, porniți grătarele

Acum că aveți, cel puțin trei rețete, mergeți mai departe și sărbătoriți sezonul ceaiului înghețat, al mesei alfresco și al produselor proaspete din grădinile din curte, cu aceste salate de vară aromate, care vor deveni noile dvs. idei preferate de cină de vară.