Sfaturi pentru gospodine privind conservarea legumelor murate. Ce trebuie să faci cu murăturile la finalul lunii februarie pentru a se menține în stare foarte bună. Depozitează-le la frigider pentru a te putea bucura de ele până vara târziu.
Nu există nimic mai tradițional în perioada curentă decât un preparat pus pe masă alături de legume murate, cu gust de mărar. Când acestea sunt pregătite acasă, nu cumpărate din comerț, adaugă un plus de aromă intensă mâncărurilor. În plus, nu prezintă conservanți, aditivi sau coloranți alimentari.
De regulă, murăturile rezistă în butoi în cămară sau în beci până la finalul lui februarie. Multe gospodine au început deja să sorteze legumele bune de cele ce încep să prezinte gust alterat. Dacă vrei să identifici metoda prin care să păstrezi murăturile în formă perfectă până vara târziu, ai ajuns la locul potrivit.
Citește și: De ce se tulbură apa murăturilor, de fapt. Ce trebuie să faci imediat ca să le salvezi
Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi cum poți să păstrezi murăturile în formă perfectă până în lunile de vară. Este o metodă pe care unele gospodine obișnuiesc să o pună în practică la finalul ultimei luni de iarnă. Pentru a proceda la fel, vei avea nevoie de câteva borcane.
Cum poți să păstrezi murăturile delicioase în formă comestibilă și în următoarele săptămâni? Tot ce trebuie să faci este să le scoți din butoiul cu murături, să le pui în borcane mici, închise etanș. Ai grijă să nu arunci moarea din butoi! Moarea se pune alături de legume în borcane.
Recipientele închise etanș cu legume murate se păstrează la frigider, până la finalizarea murăturilor. Alimentele vor avea un gust grozav, nu prea înțepător. Usturoiul, semințele de muștar, boabele de piper, mărarul – toate aceste condimente sporesc aroma preparatului.
Nu trebuie să transformi borcanele în conserve sau să le sterilizezi. Ele trebuie doar păstrate la frigider timp de 3 sau 4 luni, până când conținutul lor va fi consumat. Ulterior, vor începe să-și piardă din textura crocantă, astfel încât nu vor mai fi potrivite pentru a fi servite la masă.
Citește și: Ce beneficii ai dacă mănânci murături iarna. Un nutriționist dezvăluie secretele
Dacă simți că aroma legumelor din butoi nu este suficient de intensă și vrei să o sporești, poți să adaugi unele ingrediente în borcane. De exemplu, poți tăia câteva felii de castravete rondele, nu sub formă de sulițe, și să adaugi ceapă albă tăiată mărunt.
De asemenea, poți presăra peste legume 1 linguriță mică de semințe de muștar sau 2 bucățele de ienibahar. Rezultatul final va mulțumi pe toată lumea. Poftă bună!