12 feb. 2024 | 13:36

Ce să faci cu murăturile din butoi la final de februarie. Aşa te bucuri de ele până vara târziu

Diverse
Ce să faci cu murăturile din butoi la final de februarie. Aşa te bucuri de ele până vara târziu
Ce să faci cu murăturile la finalul lunii februarie. Așa se vor menține legumele în formă maximă până vara târziu.

Sfaturi pentru gospodine privind conservarea legumelor murate. Ce trebuie să faci cu murăturile la finalul lunii februarie pentru a se menține în stare foarte bună. Depozitează-le la frigider pentru a te putea bucura de ele până vara târziu.

Cum păstrezi murăturile până vara târziu

Nu există nimic mai tradițional în perioada curentă decât un preparat pus pe masă alături de legume murate, cu gust de mărar. Când acestea sunt pregătite acasă, nu cumpărate din comerț, adaugă un plus de aromă intensă mâncărurilor. În plus, nu prezintă conservanți, aditivi sau coloranți alimentari.

De regulă, murăturile rezistă în butoi în cămară sau în beci până la finalul lui februarie. Multe gospodine au început deja să sorteze legumele bune de cele ce încep să prezinte gust alterat. Dacă vrei să identifici metoda prin care să păstrezi murăturile în formă perfectă până vara târziu, ai ajuns la locul potrivit.

Citește și: De ce se tulbură apa murăturilor, de fapt. Ce trebuie să faci imediat ca să le salvezi

Ce să faci cu legumele, după ce le-ai scos din butoi

Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi cum poți să păstrezi murăturile în formă perfectă până în lunile de vară. Este o metodă pe care unele gospodine obișnuiesc să o pună în practică la finalul ultimei luni de iarnă. Pentru a proceda la fel, vei avea nevoie de câteva borcane.

Cum poți să păstrezi murăturile delicioase în formă comestibilă și în următoarele săptămâni? Tot ce trebuie să faci este să le scoți din butoiul cu murături, să le pui în borcane mici, închise etanș. Ai grijă să nu arunci moarea din butoi! Moarea se pune alături de legume în borcane.

Cât timp vor rezista în borcane, la frigider

Recipientele închise etanș cu legume murate se păstrează la frigider, până la finalizarea murăturilor. Alimentele vor avea un gust grozav, nu prea înțepător. Usturoiul, semințele de muștar, boabele de piper, mărarul – toate aceste condimente sporesc aroma preparatului.

Nu trebuie să transformi borcanele în conserve sau să le sterilizezi. Ele trebuie doar păstrate la frigider timp de 3 sau 4 luni, până când conținutul lor va fi consumat. Ulterior, vor începe să-și piardă din textura crocantă, astfel încât nu vor mai fi potrivite pentru a fi servite la masă.

Citește și: Ce beneficii ai dacă mănânci murături iarna. Un nutriționist dezvăluie secretele

Ce să adaugi pentru a spori aroma murăturilor

Dacă simți că aroma legumelor din butoi nu este suficient de intensă și vrei să o sporești, poți să adaugi unele ingrediente în borcane. De exemplu, poți tăia câteva felii de castravete rondele, nu sub formă de sulițe, și să adaugi ceapă albă tăiată mărunt.

De asemenea, poți presăra peste legume 1 linguriță mică de semințe de muștar sau 2 bucățele de ienibahar. Rezultatul final va mulțumi pe toată lumea. Poftă bună!

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro