Secretul celor mai experimentați bucătari pentru masa de Paște. Playtech Știri îți explică ce să faci cu friptura de miel după 30 de minute de când ai pus-o în cuptor, dacă vrei să obții un rezultat savuros. E nevoie să ții cont doar de câteva detalii importante pentru ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.
Româncele roiesc în bucătării pentru a face ultimele pregătiri pentru masa de Paște. Multe preparate dintre cele gătite pentru această ocazie sunt pe bază de carne de miel. Friptura de miel este una dintre mâncărurile deloc dificil de preparat, atât timp cât cunoști secretele ce te pot ajuta să obții un rezultat perfect.
O friptură de miel savuroasă presupune punerea în aplicare a mai multor trucuri. Playtech Știri îți explică principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Ce e esențial să știi este că o friptură de miel de bună calitate ar trebui să fie gătită pe bază de carne fragedă, adică mușchi, coastă sau pulpă.
Marinarea fripturii de miel înainte de a o găti este, de asemenea, importantă. Poate spori aroma și frăgezimea cărnii. Pentru a prepara o marinadă delicioasă, se recomandă utilizarea unui amestec de ierburi, mirodenii și uleiuri dintre cele preferate.
Nu uita să lași carnea de miel să ajungă la temperatura camerei, timp de aproximativ 30 de minute, înainte de a o găti. Acest secret va asigura o coacere uniformă a cărnii, fără să devină tare sau să fie dificil de mestecat la final.
Un alt secret de care să ții cont, dacă vrei să obții o friptură de miel perfectă pentru sărbătorile pascale, are legătură cu modul în care o gătești la cuptor. La început, este bine să o lași la flacără mare. Este, însă, o greșeală să menții flacăra la aceeași intensitate pe parcursul procesului de gătire.
Știi cum procedează bucătarii de top? După 30 de minute, reduc intensitatea focului. Așa trebuie să faci și tu. Gătește carnea la flacără medie până când începe să fiarbă în sosul preferat. La final, va avea un gust impecabil!
Mai există o greșeală pe care o fac multe românce când vine vorba despre friptura de miel: nu lasă carnea să se odihnească după ce au scos-o din cuptor. După ce scoți carnea de miel din cuptor, este recomandat să o lași să ajungă la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute. Altfel, nu va avea nicio savoare. Secretul constă în distribuirea sucurilor din preparat. Acestea au nevoie de timp pentru a se distribui în mod egal în toată carnea.
Ținând cont de aceste secrete, vei reuși să obții o friptură de miel savuroasă. De Paște, poți fi convinsă că toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Nu este deloc dificil să obții un rezultat mulțumitor, trebuie doar să fii atentă la detalii.