Ce să faci cu bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile de iarnă. 8 idei deștepte

Ce să faci cu bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile de iarnă. 8 idei deștepte
Ce să faci cu bradul de Crăciun

Dar sfârșitul Crăciunului nu trebuie să fie sfârșitul vieții pentru bradul tău. Dacă ai avut un pom de Crăciun natural, anul acesta, îi poți prelungi viața și să-l folosești în afara casei. Iată 8 moduri de a recicla responsabil pomul de Crăciun în alte scopuri, potrivit arbordayblog.org.

Ce să faci cu bradul după Crăciun. 8 idei deștepte

Iată 8 idei care te învață ce să faci cu bradul după Crăciun, dacă acesta a fost unul natural:

Ce să faci cu bradul după Crăciun – compost

Cea mai obișnuită utilizare a copacului dvs. este de a face compost din el. Fie că este vorba de așchii sau ace, compostul este o modalitate excelentă de a vă menține copacii curți sănătoși și umezi în timpul sezonului rece de iarnă. Ace de pin sunt pline de substanțe nutritive care îmbunătățesc PH-ul solului, dacă este mai alcalin și permit solului să respire fără a deveni dens și compact.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – habitatul faunei sălbatice

Arborele nu trebuie să trăiască pentru ca animalele sălbatice să le preia. Agățați căsuțe pentru păsări pentru a le atrage și pentru a vă urmări cum arborele evoluează într-un sanctuar pentru păsări. În curând vor urma și alte creaturi în timp ce se cuibăresc în ramurile copacului.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – alimentatorul peștilor

Când copacii sunt scufundați în apă, aceștia devin o rezervă înfloritoare pentru a se aduna peștii. Greutatea copacului acționează ca o ancoră și, pe măsură ce trece timpul, algele încep să se formeze pe copac, hrănind peștii în timp ce îi protejează de prădători. Verificați la oficialii locali și vedeți dacă vă puteți arunca copacul într-un lac sau iaz din apropiere.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – tăiat pentru lemn de foc

 Seva arborilor este inflamabilă și acumularea de creozot poate reprezenta o amenințare atunci când este utilizată în interior, de aceea este indicat să se ardă în aer liber. Coniferele au tendința de a arde fierbinte și rapid, făcându-le ideale pentru focuri.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – îmbogățește-ți grădina

După ce ai ars lemnul din copac, adună cenușa și întinde-o în grădina ta. Cenușa de lemn conține potasiu și var (printre alți nutrienți), care ajută plantele să prospere sau amestecă cenușa într-un compost. Cenușa este, de asemenea, utilă pentru a ține departe insectele. Nu confundați cenușa de lemn cu cenușa de cărbune, cenușa de cărbune nu oferă aceleași beneficii.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – izolați-vă grădina

Tăiați ramurile copacului și așezați în grădină, ramurile vă vor proteja plantele de înghețurile de iarnă și de dezghețurile de primăvară. Așezându-le în grădina dumneavoastră, le dați plantelor o temperatură constantă pentru a face față în lunile reci. Acestea funcționează bine și mărginind grădina.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – utilizați ca odorizante

Dacă acele din copacul dvs. sunt încă verzi, rupeți crenguțe mici și depozitați acele în pungi sau pliculețe de hârtie pentru a le folosi ca odorizante. Acele își vor păstra mirosul și îți vor împrospăta casa pe tot parcursul anului.

Ce să faci cu bradul după Crăciun – faceți feliuțe din lemn

Nu trebuie să fii un meșter pentru a tăia trunchiul în felii subțiri de lemn. Sunt atractive, practice și vă pot folosi pentru a confecționa diverse. Asigurați-vă că lăsați copacul să se usuce complet înainte de tăiere (altfel lemnul se va despica).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI