Rețeta de Crăciun cu care îți vei impresiona invitații: Brad cu Nutella

Rețeta de Crăciun cu care îți vei impresiona invitații: Brad cu Nutella
Brad cu Nutella, rețeta perfectă pentru masa de Crăciun

Acest preparat în formă de brad se poate găti mai ușor decât ai putea crede. Doar urmărește rețeta pas cu pas! Important este să pui Nutella din abundență pe straturile de foitaj marcate, apoi să răsucești ușor pentru a forma ramuri perfecte de brad. Desertul este ideal pentru petrecerile de Crăciun.

Rețetă pentru masa de Crăciun: Brad de foitaj cu Nutella

  • Conținut caloric: 386 calorii, 5,8 proteine (12%), 32,4 grame (11%) glucide, 26,2 grame grăsime (40%), 168,8 mg (7%) sodiu.
  • Este un fel de fornetti făcut în casă.
  • Acest preparat deschide drumurile la tot soiul de împăturiri tip croissant pe care le poți găti acasă.
  • Ai opțiunea să faci și combinații sărate, adăugând pe bucata de foitaj pesto, roșii uscate, pastă de măsline sau brânză.

Ingrediente

  • 1 pachet de foitaj congelat, pe care îl vei folosi când acesta se va fi dezghețat
  • 4 linguri de ciocolată cu alune – Nutella, la temperatura camerei
  • 1 ou

Mod de preparare

Pasul unu este reprezentat de încălzirea cuptorului la 190 de grade Celsius. Căptușește apoi o tavă cu hârtie pergament. Rulează o foaie de foitaj într-un dreptunghi mare pe o suprafață dată cu făină și așaz-o pe foaia de copt pregătită. Taie foitajul în formă de brad, adică triunghi, cu baza lată.

Răspândește ciocolata peste el într-un strat consistent cu partea din spate a lingurii pe care ai folosit-o pentru a scoate crema din borcan. Întinde a doua foaie de foitaj într-un dreptunghi mare și pune-o deasupra celei dintâi. Urmărește cu atenție forma triunghiului acoperit cu ciocolată dedesubt și decupează forma bradului și trunchiul. Ia excesul de aluat din tavă.

Acum, taie fin două linii în mijlocul triunghiului pentru a forma un trunchi de copac, atât cât să fie mai îngust în partea de sus și mai lat spre bază. Folosește trunchiul ca ghid și taie ramurile în laturile triunghiului. Întoarce ramurile prin două rotații pe ramurile inferioare. Continuă să faci asta până în vârful copacului.

Ia o bucată de aluat din cel rămas în exces și formează o stea pe care să o așezi în vârful bradului, apoi fă-i un model, după bunul plac, și dă tot copacul cu oul bătut bine. În final, coace deliciul în cuptorul preîncălzit, până când se umflă și se rumenește, timp de 12 sau 15 minute. Lasă-l să se răcească măcar 5 minute și servește pe o farfurie, cu un sos de vanilie ori unul de fructe de pădure, sau doar în compania unei căni cu vin fiert.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI