Ce să faci ca uleiul din tigaie să nu mai facă spumă atunci când prăjeşti ceva. E secretul gospodinelor
Multe gospodine, chiar și cele cu experiență, se confruntă uneori cu faptul că la prăjit uleiul face o spumă în tigaie, în momentul în care prepară de mâncare. Haide să vedem, în rândurile de mai jos, ce ar trebui să faci în acest caz. Secretul este bine păstrat.
De ce se spumează uleiul vegetal la prăjit
Cu siguranță ai observat și tu că în momentul în care gătești cu ulei, în tigaie se formează o spumă albă. Deși acesta nu ar trebui să aibă o astfel de reacție în timpul gătitului, ea este posibilă din următoarele motive:
- Alimentele au urme de gheață sau apă pe ele. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că sunt uscate înainte de a le pune la prăjit.
- Alimentele pane fac bule și spumă atunci când ating uleiul încins.
- Uleiul care a fost deja folosit de mai multe ori tinde să facă mai multă spumă atunci când este fierbinte.
- Nu a fost uscată complet tigaia înainte de a începe procesul de gătit.
Așadar, este, se pare, un fenomen obișnuit din cauza procesului de scurgere a apei, în special atunci când se gătește carne sau alimente pane.
Uleiul nu este de calitate
Nu toate produsele pe care le putem găsi la vânzare îndeplinesc standarde înalte de calitate. Dacă uleiul este prea ieftin, atunci în majoritatea cazurilor nu vei fi mulțumit de calitatea acestuia.
Un astfel de produs poate conține apă, ceea ce face costul final al uleiului mai ieftin. Cu toate acestea, prezența lichidului în compoziție duce la apariția spumei în timpul procesului de prăjire.
Deși spuma nu afectează mâncarea, creează o impresie proastă la servire. Prin urmare, gospodinele iscusite au pentru tine un sfat cu privire la ceea ce ar trebui să faci în acest caz.
Citește și: Cel mai bun ulei pentru prăjit în tigaie. Sigur nu îl folosești atât de des
Cum să scapi de această
Dacă dorești să eviți formarea spumei la prăjit, există metode casnice care vor optimiza utilizarea acestuia.
- Puneți un dop de plută în tigaie, înainte de a prăji ceva, și vei vedea cum acesta va absorbi spuma.
- Folosește coji de ouă în tigaie pentru a preveni formarea spumei.
- Pune sare sau făină în uleiul fierbinte înainte de a începe să prăjești alimentele. Acestea vor absorbi excesul de umiditate și totul va fi prăjit perfect.