Cei mai experimentați grădinari au explicat ce să faci ca orhideea să înflorească mai repede. Acesta este, de fapt, secretul florăriilor care expun la vânzare plante frumos dezvoltate. Multe românce obișnuiesc să facă acest lucru, în încercarea de a se bucura mai multă vreme de plante. Trebuie să alegi cu atenție, însă, momentul în care aplici trucul.
Orhideele se numără printre cele mai comune plante de apartament pe care româncele le țin în locuințe. Sunt ușor de îngrijit, atât timp cât înțelegi care sunt condițiile ideale în care trebuie să crească floarea, precum și cerințele sale de întreținere. Au un colorit minunat, astfel încât înfrumusețează orice încăpere.
Tututor ne place să ne bucurăm de o orhidee care să înflorească tot anul. Pentru asta, trebuie să evităm o greșeală pe care mulți o facem, fără să fim în cunoștință de cauză de efectele negative pe care le are. Nu te grăbi niciodată să transplantezi o orhidee într-un alt ghiveci, cu alt pământ, dacă vrei să-i prelungești înflorirea.
Înainte de a face această schimbare, trebuie să ai grijă să oferi florii libertate. Începe prin a-i îndepărta învelișul exterior. Acționează cu grijă, pentru a nu deteriora planta. Apoi, este esențial să o pui, cu tot cu ghiveci, într-o apă filtrată. Menține orhideea în apă pentru aproximativ două ore. Rădăcinile vor prelua lichidul prin găurile de drenaj.
Ai grijă, de asemenea, să menții planta la temperaturi potrivite. Este esențial să o ferești de razele directe ale soarelui. Temperatura optimă pentru dezvoltarea acestei plante este între 15 și 25 de grade Celsius. Astfel, dacă afară vremea este mohorâtă, păstrează planta într-o cameră din locuința ta.
Pentru a încuraja înflorirea rapidă a orhideei, este crucial să respecți pașii explicați mai sus. Abia apoi poți începe transplantarea florii. În principiu, transferul se realizează după prima înflorire a plantei, au explicat cei mai experimentați grădinari. Nu uita să-i adaugi îngrășământ.
Când vine vorba despre îngrijirea orhideei, cel mai bine este să eviți îngrășămintele chimice. Grădinarii spun că acesta este secretul la care apelează florăriile pentru a menține florile în stare foarte bună. Este recomandat să apelezi la îngrășăminte cât mai naturale. Le poți prepara acasă.
Un astfel de îngrășământ este cel pe bază de citrice. Umple un recipient cu un litru de apă călduță și adaugă în lichid o linguriță de suc de lămâie. Amestecă cele două ingrediente foarte bine și udă, apoi, floarea la rădăcină. Grădinarii recomandă folosirea acestui îngrășământ de cel mult două ori pe lună.
Dacă nu ai lămâie, poți folosi portocale. Acestea vor stimula înflorirea orhideei pe toată durata anului. Toacă cojile de la două portocale și amestecă-le cu un litru de apă călduță. Lasă preparatul la infuzat timp de 24 de ore, apoi strecoară-l. Pune planta, cu tot cu ghiveci, în lichid și las-o astfel timp de zece minute. Vei vedea cum, în scurt timp, va începe să înflorească.