Ce să faci ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric. Aşa faci economie de Sărbători

Ce să faci ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric. Aşa faci economie de Sărbători
Află cât curent consumă instalaţia de brad

Magia Sărbătorilor de Iarnă ne cuprinde pe toți în aceste zile. Mulți au trecut deja la împodobirea bradului de Crăciun. Dar, ți-ai pus întrebarea „ce să faci ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric?”. Este o întrebare firească în aceste zile, când factura la curent este din ce în ce mai mare. În propunem ce sa faci în acest sens. Dacă vei ține cont de sfaturi, aşa faci economie de Sărbători.

Cât curent consumă instalaţia de brad

Sezonul Crăciunului se apropie, iar mulți dintre noi am început în sfârșit să decorăm pentru sărbători și să instalăm bradul. Cu toate acestea, oamenii caută modalități de a economisi energie acasă. Deci trebuie să se gândească la întrebarea: „Ce să faci ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric?”.

Fie că ai optat pentru cel mai bun pom de Crăciun artificial sau real în acest sezon, am decis să te ajuteă. Așa că, îți spunem cât plătești pentru a face să funcționeze luminile pe toată perioada sărbătorilor.

Mai ales acum, când există o exloziei prețurilor la energie. Făcând asta, vei știi la ce cifre să te aștepți în facturile de utilități.

Conform unor date calcul referitor la cât costă să aprinzi instalaţia de brad de Crăciun, în medie, cei mai mulți oameni folosesc două șiruri de lumini pentru pomul de Crăciun. Asta înseamnă 80 de wați de energie.

Aceasta în condițiile în care se presupune că folosiți instalaţia de brad fără becuri LED. Puteți afla kW-ul setului de lumini luând puterea fiecărui șir de lumini, care se găsește de obicei pe ambalaj, și înmulțind acest număr cu 0,001.

Dacă instalaţia de brad este aprinse timp de 6 ore pe zi, atunci 0,08 kW x 6 ore va însemna o putere de 0,48 kW. Ca urmare a creșterii prețurilor la energie, dacă veți lăsa luminile aprinse timp de 6 ore pe zi, pe toată perioada sărbătorilor, veți plăti 0,33 de lei.

Presupunând că ați instalat bradul de Crăciun pe 27 noiembrie, și că intenționați să îl țineți ridicat până pe 5 ianuarie, în a douăsprezecea noapte. Această sumă se bazează pe calcul: 0,48 (producție) x 0,68 (cost) x 39 (zile) = 10,44 lei.

Cum faci ca instalaţia să consume mai puţin curent electric

Înțelegem că este important pentru mulți să fie eficienți din punct de vedere al costurilor în această perioadă festivă. Costul mediu pentru funcționarea luminițelor pentru pomul de Crăciun este un cost pe care mulți sunt dispuși să-l plătească.

Mai ales pentru a se bucura de atmosfera confortabilă pe care o oferă noaptea un brad strălucitor. Cu toate astea, există modalități ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric.

Treceți la lumini de Crăciun cu LED-uri

Aprinderea bradului de Crăciun ar putea să te coste mai puțin pe săptămână dacă faceți o schimbare simplă. Asta prin alegerea unor lumini care folosesc becuri LED, deoarece acestea sunt rentabile atât în ceea ce privește prețul inițial, cât și costurile de funcționare.

Specialiștii spun că luminile cu LED-uri nu sunt foarte costisitoare la funcționare și permit gospodăriilor, care se tem de creșterea facturilor la energie, să păstreze acea magie de Crăciun. Trecerea la instalaţia de brad de Crăciun cu LED-uri vă poate costa extrem de puțin.

Trebuie să ai în vedere că instalaţia de brad cu LED-uri are un consum de aproximativ 10 de wați. Așa că, dacă te decizi să folosești instalația de brad, timp de 10 ore, vei avea un consum de 2,25 kWh.

Concluzie

Acum știi ce să faci ca instalaţia de brad să consume mai puţin curent electric. Mai mult ca sigur că aşa faci economie de Sărbători. Ar fi cazul să renunți la veceah instalație și să cumperi una nouă. Sărbători Fericite!

Urmăriți Playtech.ro și pe